Valerij Karpin (Reuters)
Valerij Karpin (Reuters)

Selektor Rusije ne prati medije i uvodi pravilnu ishranu: Neće niko da umre bez slatkiša

Vreme čitanja: 2min | pon. 06.09.21. | 21:37

"Ne obazirem se posebno na kritike, jer su one deo posla. Još nismo izgubili nijednu utakmicu, a zamislite šta će se dogoditi ako izgubimo"

Selekciju Rusije sutra očekuje "nezanimljiv" meč sa Maltom u šestom meču kvalifikacija za Svetski kup, jer teško da bilo ko osim Maltežana misli da gosti sa Mediterana mogu da iznenade. Ali, zato je selektor domaćina Valerij Karpin imao zanimljivu konferenciju za medije. Priznao je da uopšte ne prati "šta štampa štampa" koja nije baš blagonaklona prema izdanjima nacionalnog tima.

Izabrane vesti

"Već sam govorio o ovoj situaciji, a mogu i da ponovim: Dok sam u reprezentaciji, ne čitam ništa. Ipak, iako ne čitam, čuo sam za kritike. Ali nisam se posebno obazirao, jer su one deo posla. Bilo je jasno da će kritika biti. Još nismo izgubili nijednu utakmicu, a zamislite šta će se dogoditi ako izgubimo", rekao je Karpin pod čijim vođstvom je Rusija igrala bez golova sa Hrvatskom kod kuće, a zatim slavila na Kipru (2:0).

Kaže da nema ništa protiv medija.

"Ta navika da ne čitam razvijala se godinama. Moram da se koncentrišem na stvari koje nisu dobre u timu i da pokušamo da ih popravimo. To je prioritet. Jednostavno nemoguće je reagovati na ono što se dešava izvan reprezentacije, čak je i zabranjeno."

A nešto što Karpin pokušava da ispravi je ishrana, koja prema njegovim rečima ima značajnog uticaja na zdravstveni bilten ruskog nacionalnog tima.

"Neki su tokom ovog reprezentativnog ciklusa smršali, što je zbog opterećenja igre, ali i višenedeljne pravilne ishrane (u nacionalnom timu). Izbacili su šećer. Ali za nedelju dana ponovo će početi da ga konzumiraju. Kroz razne menije pokušavamo da im pokažemo da mogu dobro i pravilno da se hrane i da niko neće umreti bez kolača, slatkiša i čokolade. To (slatkiši) vam je kao kada u odličan automobil umesto benzina od 98, sipate onaj od 92 oktana. Ista stvar se dešava sa ishranom za fudbalere", povukao je Karpin zanimljivu paralelu.


tagovi

kvalifikacije za svetsko prvenstvoValerij Karpin

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara