Selta dovela pojačanja iz Boke, Atletika i Betisa, čeka se devetka

Vreme čitanja: 2min | čet. 31.01.19. | 18:34

Stigli Budebuz, Olaza i Obama

Furiozan finiš Selte poslednjeg dana prelaznog roka. U jednom danu na Balaidos su stigla trojica novih igrača i to sa jakim pedigreom: Rijad Budebuz je stigao iz Betisa, Lukasa Olasa iz Boke Juniors, a Solomon Obama iz Atletika.

Ovaj poslednji doduše tek treba da se pokaže na velikoj sceni, pošto je rođen 2000, ali se nije izborio za šansu u seniorskom timu madridskog velikana, pa je dobio dozvolu da šest meseci pre isteka ugovora promeni sredinu.

Izabrane vesti

Lukaz Olasa ima 24 godine, igra levog spoljneg, a u Vigu je već igrao u sezoni 2015/2016. Potom se Urugvajac vratio u Južnu Ameriku što se ispostavilo kao dobar potez o čemu svedoči i nastup u nedavnom finalu Kopa Libertadores. Hunka je imao lošu polusezonu u Selti, Slovak Robert Mazan je otišao u Veneciju i otud Olaza na Balaidosu. Krasi ga silovit udarac, pa ima neuobičajeno veliki broj golova i asistencija za jednog bela.

Olasa je stigao na pozajmicu sa pravom otkupa, kao i Seltin kapitalni januarski ulov Rijad Budebuz. Ako se i bude odlučila da otkupi alžirskog ofanzivnog veznog moraće Selta da ga plati okruglo 8.000.000 era.

I to nije sve, jer Selta i dalje traži napadača da bude u rotaciji sa neprikosnovenim Jagom Aspasom i Maksijem Gomezom, s tim da bi ovaj drugi mogao da na leto ode u neki jači klub, možda čak i neku drugu ligu. Lukas Perez, Vinsent Jensen, Islam Sliman,  pre svih Serhio Leon, još jedan Betisov igrač, svi se oni pominju kao moguća rešenja. U poslednjim satima i Miši Batšuaji, koji verovatno ove poslednje sate prelaznog roka provodi udarajući glavom u zid dok se pita gde će igrati na proleće.


tagovi

Zimski prelazni rok 2019

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara