Senzacija u Đenovi, ne pomažu ni tri penala, pojavio se novi Ikardi (VIDEO)

Vreme čitanja: 2min | čet. 06.12.18. | 21:23

Grifoni ispali iz Kupa Italije

Kakav meč i kakva drama u Đenovi! I na kraju senzacija.

Trećeligaš Virtus Enetela je posle boljeg izvođenja penala savladao Đenovu u gostima i plasirao se u osminu finala Kupa Italije gde ih čeka Roma.

Izabrane vesti

Posle 90 minuta igre je bilo 2:2, posle 120 minuta je bilo 3:3, ali je na penal ruletu Virtus Entela pogodio sedam, a Đenova šest penala. Na kraju, ukupno 10:9 za autsajdera u dramatičnom kup okršaju. Đenova je tokom meča pogađala sa bele tačke, sva tri gola pogodila iz penala, ali je zastala kada su odlučivali upravo udarci sa 11 metara.

Jedan od junaka pobede je bio Ikardi. Naravno, ne čuveni Argentinac iz Intera već Virtusov 22 godišnji vezista Simone Ikardi. Postigao je prelep gol za vođštvo u 20. minutu i najavio senzaciju. Ali Kšištof Pjontek je samo sedam minuta kasnije iznudio sumnjiv penal i bio siguran sa bele tačke.

Ponovo je Ikardi u 86. minutu doveo goste u vođstvo i doveo ih nadomak iznenađenja, ali ga je ponovo poništio Pjontek ekspresnim izjednačenjem iz penala. Kada je Lapadula u 110. minutu iz još jednog penala za Đenovu pogodio 3:2, izgledalo je da su autsajderi slomljeni...

Igrali su se poslednji sekundi meča kada je Đenovina odbrana zaspala. Kristijan Adorjan je uz mnogo sreće izjednačio i odveo meč na penal seriju.

Besa je promašio prvi penal za Grifone, ali mu se revanširao Baroni u trećoj seriji na suprotnoj strani. Svi istalo si bili precizni i ušlo se u osmu seriju kada je Adorjan pogodio za Virtus, a Lapadula promašio i okončao dramu.


tagovi

Kšištof PjontekVirtus Entela

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara