Sergej Milinković Savić - 6,62! Drugi najbolje ocenjeni igrač Serije A

Vreme čitanja: 2min | sre. 23.05.18. | 17:07

Još jedna potvrda sjajnog učinka srpskog reprezentativca

Računi u klupskoj sezoni širom Evrope su skoro svedeni, a u Italiji je podvlačenje crte već počelo. Ocenjuje se učinak najboljih pojedinaca, a među njima visoko mesto zauzima srpski reprezentativac Sergej Milinković Savić.

Medijski gigant Skaj Sport je sabrao ocene tokom sezone koje su igrači dobijali u najuticajnijim štampanim izdanjima poput Gazete delo sport, Korijere delo sporta, Tutosporta i potom izvukao prosečnu ocenu za sezonu… Po ocenama italijanskih izveštača, Milinković Savić je u tek završnoj sezoni bio drugi najbolji igrač italijanskog šampionata sa prosečnom ocenom 6,62. Ispred Sergeja je samo njegov klupski drugi i prvi strelac lige Ćiro Imobile sa prosečnom ocenom 6,82. Iza Milinković Savića je Napolijev levi bek Fauzi Gulam sa prosečnom ocenom 6,59, a dalje idu Josip Iličić (Atalanta) 6,58, Luis Alberto (Lacio) 6,55, Daglas Kosta (Juventus) 6,54, Lorenco Insinje (napoli) 6,51, Alan (Napoli) 6,47, Rafinja (Inter) 6,47 i Huan Kvadrado (Juventus) 6,45.

Izabrane vesti

Ova lista je možda i najbolji preseče konstantnosti igrača koje su neki igrači pružali. Primera radi, Paulo Dibala je bio junak Juventusove titule, ali nije uvek počinjao u startnih 11 i imao je neke prilično slabe partije. U prevodu, imao je velike amplitude u formi tokom sezone. Isto se može reći i za Ikardija, Mertensa, Džeka kojih nema na listi 10 najbolje ocenjenih igrača.

Zanimljivo je da se među pet najbolje ocenjenih nalaze trojica igrača Lacija koji nije uspeo da se plasira u Ligu šampioma, a Skaj trvdi da je to baš iz razloga što su previše zavisili od pomenutog trlinga i što je ostatak ekipe bio daleko ispod potrebnog nivoa.

Najbolje ocenjeni golman lige je Romin Alison sa prosečnom ocenom 6,35, a iza njega slede Aleks Meret (SPAL), Samir Handanović (Inter) 6,32, Alesio Kranjo (kaljari) 6,32. Posle pomenutog Gulama, najbolje ocenjeni defanzivac sezone je Milan Škrinijar iz Intera sa prosečnom ocenom 6,43, a potom idu Kalidu Kulibali (Napoli) 6,38, Matija De Šiljo (Juventus) 6,36, Đorđo Kjelini (Juventus) 6,35.

Posle Imobilea i Insinjea koji su u Top 10 najbolje ocenjenih igrača, sledeći među napadačima je Dibala sa ocenom 6,44, pa Papu Gomez (Atalanta) 6,42 i Simi (Krotone) 6,41.  


tagovi

Sergej Milinković SavićĆiro Imobile

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara