Sergejeva asistencija u senci Dinamovih majstorija! Marselj kao velikan razneo Bilbao! (VIDEO)

Vreme čitanja: 3min | čet. 08.03.18. | 22:54

Ukrajinci se vraćaju neporaženi iz Rima, Paje i Okampos rasapalili Velodrom

Dva velemajstorska poteza su utišala Olimpiko, Dinamo se neporažen vraća u Kijev posle prve runde osmine finala Lige Evrope - 2:2. Ukrajinci su znali šta hoće i ostvarili su povoljan rezultat pred revanš na spektakularan način. Pokazali su da umeju da se brane, ali i da nanesu fatalne udarce rivalu. Lacio je uspeo da napravi preokret, ali ne i da iskoristi prednost domaćeg terena.

Lacio je napadao u prvom poluvremenu, ali su se gosti dobro branili. A onda vatreno drugo poluvreme sa četiri gola...  Cigankov je u 52. minutu šmekerskom štiklom šokirao Olimpiko.

Izabrane vesti

Ipak, Imobile je za samo dva minuta amortizovao šok. Lepa asistencija Andersona i Lacijeva haubica ne greši iz ovakvih situacija. Osam minuta kasnije, divna asistencija Sergeja Milinkovića Savića za Andersona. Brazilac posle asistencije, upisuje i gol.

Međutim, bomba Žuniora Moraeša koju ne bi odbranila ni tri golmana je donela Ukrajincima kapital gola u gostima pred revanš u hladnom Kijevu. Imali su i sreće na kraju kada je Imobile pogodio stativu... 

Olimpiko nije slavio pobedu, ali jeste Velodrom. Marselj igra sjajno! Jedini francuski šampion Evrope je pregazio Atletik Bilbao sa 3:1, a moglo je biti i ubedljivije da Španci nisu dobili sumnjiv penal...

Počelo je idealno po Francuze pošto je Tovan fenomenalnim pasom u prvom minutu pronašao Okamposa, a nekadašnje čudo od deteta ne greši. Lako je iskoristio zicer sa peterca i raspalio tribine Velodroma. Već u 14. minutu je bilo 2:0! Ečeita je katastrofalnom intervencijom namestio loptu Pajeu, koji je odradio minijaturu i volejom pocepao mrežu Baskijaca.

Odbrana gostiju je puštala na sve strane, a talentovani Marseljov tim je pretio sa svih strana. Spas za Bilbao je došao u dubokoj nadoknadi prvog poluvremena kada im je dosuđen više nego sumnjiv penal.  Čak arbitar nije ni pokazao na belu tačku u prvi mah, ali je posle konsultacije sa pomoćnicima promenio odluku. Lopta jeste pogodila Ramija u ruku, ali čini se da nije bilo za najstrožu kaznu. Veteran Aduriz je bio siguran izvođač i vratio nadu Atletiku.

Ipak, Marselj je nastavio da gazi i u drugom poluvremenu. Uprkos vođstvu, napadali su svim silama i držali goste pod pritiskom. Bilo je samo pitanje vremena kada će bede Bilbaa opet pući... Desilo se u 58. minutu. Paje je ubacio, a Okampos natrčao i iz prve postigao drugi gol na meču.

Do kraja su domaći imali još prilika i zaslužili ubedljiviju pobedu. Pokazali su mnogo više od baskijskog tima i jednom nogom su u četvrtfinalu... Marselj se polako vraća na ozbiljnu mapu evropskog fudbala.

Liga Evrope, osmina finala:

Atletiko Madrid - Lokomotiva Moskva 3:0 (1:0)
/Saul 22, Kosta 47, Koke 90/

CSKA - Olimpik Lion 0:1 (0:0)
/Marselo 68/

Borusija Dortmund - Salcburg 1:2 (0:0)
/Širle 62 - Beriša 49pen, 56/

Milan - Arsenal 0:2 (0:2)
/Mhitarjan 15, Remzi 45+4/

Lacio - Dinamo Kijev 2:2 (0:0)
/Imobile 54, Anderson 62 - Cigankov 52, Moraeš 79/

Lajpcig - Zenit 2:1 (0:0)
/Bruma 56, Verner 77 - Krišito 86/

Marselj - Atletik Bilbao 3:1 (2:1)
/Okampos 1, 58, Paje 14 - Aduriz 45pen/

Sporting - Plzenj 2:0 (1:0)
/Montero 45, 49/

(FOTO: Action images)


tagovi

Sergej Milinković Savić

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara