Ševčenko: Juve sa Ronaldom može da uzme Ligu šampiona

Vreme čitanja: 2min | ned. 24.03.19. | 14:49

Sada mislim i postupan potpuno drugačije u odnosu na igračke dane, poručuje legendarni as

Selektor reprezentacije Ukrajine, rivala Srbije u ovom ciklusu kvalifikacija za EURO 2020, govorio je za italijanske medije posle remija sa Portugalcima o svojoj novoj, trenerskoj ulozi, dotakao se poređenja sa Kšištofom Pjontekom i obrazložio zbog čega smatra da Juventus ove sezone može da osvoji Ligu šampiona...
"Najveća poteškoća koju sada imam jeste da ljudi shvate da više nisam igrač, već trener", počeo je Ševčenko. "Osećam se 100 odsto kao trener, taktičar. Mislim i postupan drugačije u odnosu na igračke dane. To je za mene daleka prošlost. Trenutno imam više misli i puno manje spavam, za početak"

Njegov saigrač Đenaro Gatuzo karijeru gradi kao trener Milana, Ševi sasvim dobro ide na klupi Urajine...
"Rino je vratio entuzijazam igračima Milana, evo sada su četvrti. Prošlo je dosta godina otkako je Milan bio redovan u Ligi šampiona. Sa Gatuzom će to opet postati, njemu idu zasluge. Baš kao i Maldiniju, odnosno Leonardu". 

Izabrane vesti

Svi pričaju samo o jednom pojačanju - o Pjonteku...
"Momak dokazuje iz meča u meč da može da bude veliki napadač. Video sam da nas porede, ali naše su karakteristike veoma različite. On će izgraditi sopstveni stil i put. Zaista cenim njegov njuh za gol. Pogađa na mnogo različitih načina, a to je za napadača vrlo važno"

Juve dominira Serijom A, tako je i ove sezone, ali nedostaje mu Liga šampiona. Da li je sada momenat?
"Kristijano Ronaldo igra kao da nema 34 godine. Igra kao mladić. Bili su jaki pre nego što je Ronaldo došao, ali bio im je potreban jedan takav igrač, igrač svetske klase. Da reševa nemoguće situacije. Kao u onoj utakmici protiv Atletika. Sada kada imaju Kristijana, mogu do titule prvaka Evrope. Zaista cenim Alegrijevu sposobnost da motiviše ekipu. Savršen trener koji zna da radi sa šampionima", zaključio je Ševčenko.   

Foto: Reuters


tagovi

Andrej ŠevčenkoMasimilijano Alegri

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara