Sevilja jedva dočekala da se reši najskupljeg pojačanja u istoriji! Nica prihvatila kocku

Vreme čitanja: 2min | pon. 27.07.20. | 19:31

Izgleda da ipak nikad neće biti top-klasa...

Nekada je bio jedan od najvećih svetskih talenata u svom uzrastu, ali Markoš ’Roni’ Lopeš nikada u seniorskom fudbalu nije ispunio prognoze koje su mu se davale.

Sa 16 godina ga je iz Benfike kupio Mančester Siti kao „novog“ Kristijana Ronalda. Lopeš je u juniorskom uzrastu bio nezaustavljivo krilo koje se poigravalo sa protivnicima. Dve sezone je proveo u prvom timu Sitija, ali nije uspeo da se izbori za neku ozbiljniju ulogu i sa 18 godina je otišao na pozajmicu u Lil gde je nagovestio veliki potencijal. Monako se upecao i kupio Lopeša za 12.000.000 evra, ali ga je posle razočaravajućih pola godine opet poslao u Lil na pozajmicu. Ovoga puta je Lilu ostao 18 meseci i opet počeo dobro da igra. Nagovestio je da je sazreo...

Izabrane vesti

Vratio se u Monako, odigrao dve solidne sezone i prošlog leta naterao Sevilju da za njega iskešira 25.000.000 evra. Španci su verovali da je Lopeš konačno stasao za fudbal najvišeg nivoa i učinili su ga najskupljim igračem u istoriji kluba. Ipak, i sjajni skauting Sevilje ume da omane. Portugalac je odigrao tek 14 mečeva u prošloj sezoni, od čega samo pet u Primeri. Nije postigao nijedan gol i ostavio je slab utisak.

Nije uspeo u Engleskoj, nije ni u Španiji, pa je logičan sled bio povratak u Francusku. Ovoga puta se javila Nica i brzo se dogovorila sa Seviljom. Lopeš se seli u Nicu na jednogodišnju pozajmicu s opcijom otkupa ugovora za 20.000.000 evra narednog leta. Sevilja se nada da će Francuzi vratiti Portugalca u fudbalski život i da će ona na kraju izvući veći deo uloženog u njega.

Nica je prilično ambiciozno ušla u ovaj prelazni rok. Dovela je neke zanimljive igrače poput iskusnog Morgana Šnajderlana, brazilskog štopera Bambua iz Santosa za 8.000.000 evra, zvanično najboljeg levog beka Lige 1 Hasana Kamare iz Remsa, talentovanog Girija iz Liona za 7.000.000 evra... Sada je rešila da rizikuje sa Lopešom.

Klub sa Azurne obale je pre gpodinu dana prešao u vlasništvo britanskog milijardera Džima Retklifa koji važi za najbogatijeg Britanca na Forbsovoj listi. U prvoj sezoni je potrošio preko 50.000.000 evra na pojačanja poput Kaspera Dolberga (Ajaks), Stenlija Nsokija (PSŽ), Muse Vagea (Barselona), Adama Une (Napoli)... Dakle, pare nisu problem. Samo da Lopeš pokaže da vredi. 


tagovi

Roni LopešLetnji prelazni rok 2020

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara