(©Reuters)
(©Reuters)

Širer baš ume da uteši: Penal će proganjati Kejna do kraja života

Vreme čitanja: 2min | ned. 11.12.22. | 15:12

“Takav je život napadača”, kaže legendarni golgeter

Ako Hari Kejn traži rame za plakanje posle promašenog penala koji je koštao Englesku mesta u polufinalu Mundijala, neće ga naći kod Alana Širera.

Nekadašnji legendarni golgeter reprezentacije Engleske, kao i Blekburna i Njukasla, nije bio oštar prema Kejnu, ali nije ga baš ni pomazio po kosi. Širer je bio brutalno iskren, objašnjavajući da je takav život napadača: kada promašiš, tu traumu nosiš zauvek.

Izabrane vesti

Kejn je jedan penal pogodio protiv Francuske, za 1:1, ali drugi, kojim je trebalo da izjednači na 2:2, poslao preko gola.

Takav je život napadača. Dovedete sebe u takvu poziciju i ovaj promašaj će proganjati Harija do kraja života. Ali, svaki špic mora da bude spreman na to: nekada pobediš, nekada izgubiš. Ne možete svaki put da pogodite, samo što neki promašaji znače više od drugih i bole kao sam đavo”, objasnio je Širer za BBC.

Otkrio je nekadašnji golgeter da neki promašaji i njega još bole.

“Moj najveći promašaj je bio protiv Sanderlenda i proganja me i dan danas. Tako ni Kejn neće spavati nekoliko noći, takva je ličnost, jer znam koliko sve ovo znači i njemu i celom timu. On sad misli koliko je koštao Englesku. Samo što mi gledamo iz drugačije perspektive i mislimo koliko je samo puta on spasao državni tim”.

Za razliku od mnogih, Alan Širer ne traži glavu selektora Gareta Sutgejta.

“Biće ljudi koji će naći razloge za kritike, kao što tu uvek biva, međutim, ja ne mogu ne pronađem nijedan razlog za to. Smatram da bi trebalo Sautgejt da ostane, nemam nikakvu dilemu oko toga, jer je do sada bio uspešan”, ocenio je Alan Širer. 


tagovi

reprezentacija EngleskeAlan ŠirerHari KejnKatar2022

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara