Siti grupacija kupila Palermo za 12.000.000 evra

Vreme čitanja: 1min | čet. 16.06.22. | 16:02

Još jedan klub u sportskoj porodici Mansura bin Zajeda Al Nahjana...

Mesecima unazad bilo je najavljivano, sada je izgleda privedeno kraju: prema tvrdnjama nekoliko relevantnih medija u Italiji, Siti fudbslaka grupacija koja u svom vlasništvu ima nekoliko klubova širom sveta, ugovorila je kupovinu još jednog. U pitanju je sicilijanski ponos Palermo.

Dario Miri, gazda kluba koji se nakon finansijskog kraha rehabilitovao kroz takmičenja u nižim rangovima italijanskog fudbala - i u nedavno završenoj sezoni obezbedio povratak u Seriju B - boravio je proteklih dana u Engleskoj, gde je, očito, pao konačan dogovor.

Izabrane vesti

Kako se navodi, Siti grupa će za 80 odsto vlasništva nad Palermom platiti 12.000.000 evra, dok preostalih 20 odsto ostaje u vlasništvu pomenutog Mirija. Aktuelni predsednik, prema dogovoru, ostaje na čelu kluba.

Palermo je poznat po vernim navijačima, ali po tome što izbacio igrače poput Edinsona Kavanija, Paula Dibale, Andree Belotija, Josipa Iličića, Havijera Pastorea, Simona Kjera, Andree Barzaljija...

Vlasnici Siti grupacije izgleda veruju da bi simpatični klub u doglednoj budućnosti ponovo mogao da postane poligon za stvaranje zvezda od kojih bi kasnije korist imao pre svih Mančester Siti.


tagovi

Serija APalermo

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara