Siti i Čelsi su trenutno dva sveta: Aguero potvrdio razliku u klasi i doneo novi trofej na Etihad (VIDEO)

Vreme čitanja: 2min | ned. 05.08.18. | 17:55

Komjuniti šild apsolutno zasluženo u rukama šampiona Engleske - 2:0

Razlika između Mančester Sitija i Čelsija u ovom trenutku je nemerljiva. Jednostavno, Građani su u ovom trenutku viša klasa za Plavce, koji će imati ozbiljnih problema ove sezone u borbi za visok plasman u Premijerligi. Šampion Engleske je danas na krilima raspoloženog Serhija Aguera preslišao londonske Plavce i bez ikakvih problema se domogao trofeja u Komjuniti šildu - 2:0 (1:0).

Upravo su situacije kod dva pogotka sjajnog Argentinca pokazale osnovne razlike u igri dva tima. Sa jedne strane je bio sastav Đozepa Gvardiole, koji je mleo protivnika po već ustaljenom i uigranom sistemu igre, dok je sa druge bila ekipa rukovođena novim trenerom Mauricijem Sarije i sistemom kojem će trebati dosta vremena da bude prihvaćen na Stamford Bridžu. Jer se dobro zna koliko Italijan insistira na taktičkim detaljima kod svakog igrača, ali treba da ima na umu i da na Ostrvu neće dobiti tu količinu strpljenja koje je dobio u Napulju.

Izabrane vesti

Jedni sa čijom igrom Gvardiola izvesno neće biti zadovoljan je Klaudio Bravo. Iskusni čuvar mreže je napravio nekoliko sitnih grešaka tokom utakmice, komplikovao situaciju i onda kada je delovalo da je sve bezazleno, a to Katalonac ne voli, tako da će sigurno dobro iskritikovati svog čuvara mrže, koji mu je i onako do sada bio u potpuno drugom planu.

Sari je u prvi plan gurnuo mladog Hadsona Odija, kojeg je hvalio tokom prethodnih nekoliko nedelja, da bi ga nakon sat vremena zamenio "spornim" Vilijanom. Nijedan ni drugi nisu uspeli nešto ključno da doprinesu igri Čelsija protiv značajno kvalitetnijeg protivnika.

Strateg šampiona Engleske je ovaj meč iskoristio i da oproba neke nove mogućnosti u timu. Rijad Marez je jasno nagovestio da će biti pravo pojačanje, a svojih pet minuta iskoristio je i golobradi Filip Foden, asistent kod prvog gola Aguera.

Ogromna razlika u kvalitetu viđena je i na klupama dva tima. Gvardiola je među rezervama imao asove kao što su Gundogan, Žesus, Kompani i Otamendi, dok je sa druge strane Sari pored Vilijana imao još Drinkvotera, Mozezsa i Zapakostu od zvučnijih imena.

 

ČELSI - MAN. SITI 0:2 (0:1)
/Aguero 13, 58/

ČELSI (4-3-3): Kabaljero - Aspilikueta, Ridiger, David Luiz, Markos Alonso - Fabregas (od 60. Drinkvoter), Žoržinjo, Barkli - Pedro (od 79. Mozes), Morata (od 69. Abraham), Hadson-Odoi (od 59. Vilijan)

MAN. SITI (4-3-3): Bravo - Voker, Stons (od 95. Gomez), Laport (od 87. Otamendi), Mendi - Foden (od 76. Dijaz), Rosa, Bernardo Silva - Marez (od 68. Žesus), Aguero (od 80. Kompani), Sane (od 46. Gundogan).

Foto: Action images


Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara