Siti kupio golmana

Vreme čitanja: 2min | čet. 06.12.18. | 22:04

Po ukusu Pepa Gvardiole, naravno...

Mančester Siti pazario je golmana! Golmana za budućnost. Kako javljaju večeras američki mediji Zak Stefen, 23-godišnji reprezentativac Sjedinjenih Američkih Država kompletirao je transfer u redove engleskog šampiona, pošto je uspešno prošao lekarske preglede

Kako se navodi, njegov Kolumbus dobiće 7.500.000 dolara na konto obeštećenja, s tim što bi ta cifra mogla da naraste na 10.000.000 dolara, iliti blizu 9.000.000 evra kada Stefen odigra određeni broj utakmica za Siti. 

Izabrane vesti

Mladi čuvar mreže za sada ne može da dobije radnu dozvolu, a i ne bi imao mnogo prostora za igru pored Edersona i Klaudija Brava, pa je odluka čelnika kluba da ga pošalju na pozajmicu. Đirona je vrlo zainteresovana za usluge Zaka Stefena, a poznato je da španski klub praktično filijala Građana. Opcija je i Nica, gde je trener Patrik Vijera koji ga jako dobro poznaje još iz MLS lige, gde je radio kao trener Njujorka. 

Stefenov transfer jedan je od najvećih u istoriji američkog profesionalnog fudbala i najveći kada su u pitanju golmani. Prethodni rekorder bio je Tim Hauard za koga je Mančester Junajted 2003. godine platio 3.000.000 dolara. Ovo je već treći igrač kog Siti u kratkom vremenskom periodu kupuje u americi. Pre Stefena stigli su Džek Harison (trenutno na pozajmici u Lidsu), odnosno Erik Palmer Braun (pozajmica u NAK Bredi).

Zak Stefen već ima evropsko iskustvo, pošto je 2015. bio u nemačkom Frajburgu, ali nije upisao nijedan nastup za prvi tim. Gvardiola ga je uzeo jer se uklapa u njegovu viziju modernog golmana - ima dobar pas, "jak" je na lopti i taktički pismen. 

Foto: Reuters


tagovi

Zak StefenZimski prelazni rok 2019

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara