Hulijan Alvarez (©Reuters)
Hulijan Alvarez (©Reuters)

Siti plete mrežu oko Pauka

Vreme čitanja: 2min | sub. 11.03.23. | 12:50

Šampion Engleske sprema novi ugovor Hulijanu Alvarezu

Iako zbog Erlinga Halanda ne može da mu obeća bogzna kakvu minutažu, Mančester Siti ne želi da se odrekne Hulijana Alvareza. Štaviše, prema poslednjim informacijama sprema mu novi ugovor, samo godinu dana pošto je potpisao prvi.

Alvarez se saigračima iz Sitija pridružio letos (kupljen januara 2022, ali je ostao na pozajmici u Riveru još pola godine), međutim, šampion Engleske je početkom sezone doveo i Halanda, pa je Argentinac od starta zapao u drugi plan. Katalonski mediji su u prethodnom periodu pisali kako je popularni Pauk nezadovoljan statusom na Itihadu, a da Barselona želi da odigra na kartu njegovog nezadovoljstva i dovede ga iz Sitija kao što je pre godinu dana učinila sa Feranom Toresom.

Izabrane vesti

Međutim, podatak da je Alvarez već upisao 31 nastup u svim takmičenjima (doduše najveći deo ulaskom sa klupe) i postigao deset golova, pride zabeležio i tri asistencije, ukazuju na to da Pep Gvardiola ipak računa na njega. Potvrđuje to i saznanje Sezara Luisa Merla, pouzdanog argentinskog novinara, koji ove subote piše da su čelnici Sitija poslali ponudu 23-godišnjem napadaču sa značajno boljim uslovima te da se naredne nedelje očekuje sastanak dveju strana na kojem će detalji novog ugovora biti zaključeni.

Alvarez bi, u slučaju da pristane na uslove, dobio osetnu povišicu (trenutno prima 2.600.000 funti godišnje), a saradnja bi bila prolongirana na još godinu dana, do leta 2028. godine.

Podsetimo, Siti je za Alvareza platio River Plejtu svega 21.000.000 evra, a njegova tržišna vrednost je posle osvajanja Svetskog prvenstva sa Argentinom narasla na okruglo 50.000.000.


tagovi

Hulijan AlvarezMančester Siti

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara