Siti počeo da skuplja trofeje, Liga kup osvojen bez datog gola (VIDEO)

Vreme čitanja: 2min | ned. 24.02.19. | 20:17

Građani tek na penale porazili Čelsi u zanimljivom finalu na Vembliju - 4:3

Prvi trofej u 2019. godini završio je u Mančesteru. Posle fantastične borbe u 120 i kusur minuta, ne baš lepog fudbala i penala, Građani su bili srećniji i zahvaljujući odbranama svog golmana Edersona posle izvođenja jednaesteraca trijumfovali na Vembliju protiv Čelsija - 4:3 (0:0, 0:0)

Spora utakmica niskog intenziteta. Čelsi se uglavnom branio, a Mančester Siti igrao u svom prepoznatljivom stilu, sa dosta kratkih pasova i držanja lopte. Možda Mauricio Sari nije želeo da uđe preopušteno pa da mu se ponovi "šestica" od pre par nedelja kada ih je Gvardiolin tim zgromio na Etihadu u Premijer ligi. Pravi fudbal gledali smo tek u drugih 45 minuta, a obeležio ga je poništeni gol Aguera (zbog ofsajda, što je i VAR potvrdio) u 57. minutu. 

Izabrane vesti

Prvu pravu priliku na meču Čelsi je imao tek u 66. minutu kada se Kante ubacio odlično iz drugog plana i šutirao preko gola.

Imali su Plavci dobar napad i preko Azara koji je omogućio izglednu poziciju Pedru, ali Španac umesto da šutira previše mrsio. Zanimljiv detalj desio se i u 86. minutu kada se Sterling stuštio ka golu Plavaca posle kontre, ali ga je Žoržinjo bodičekom bezobrazno oborio i zaustavio u izglednoj šansi. Provukao se Brazilac, dobio samo žuti karton i ostao na terenu do kraja utakmice. A mogao je i crveni.

Mnogo manje neizvesnosti gledali smo u produžecima. Najbolju šansu imali su Građani, ali Sterling, Aguero i ostali nisu uspeli da ćušnu loptu u mređu sa nekoliko metara u 110. minutu. Lepu priliku imao je i Aguero u finišu drugog produžetka, ali je Kepa Arizabalga odlično odbranio. Tom prilikom se najskuplji golman na svetu i povredio, trener Sari je želeo da ga zameni i ubaci iskusnog Vilija Kabaljera, ali je Španac odbio naređenje trenera (?!).

U svetlu tog skandala naravno da Čelsi nije imao šanse na penal ruletu, Kepa je sigurno i psihološki bio "ubijen", toliko da u drugoj seriji nije uspeo da odbrani ni mlak udarac Aguera. Lopta mu je prošla kroz ruke.

Na penal ruletu golove za Čelsi postigli su Aspilikueta, Emerson Palmijeri i Azar, dok su za Građane precizini bili Gundogan, AgueroBernardo Silva i Rahim Sterling (promašio je samo Liroj Sane).

Brazilski golman Ederson, koji je na ovom meču dobio priliku da brani prvi put u Liga kupu umesto mladog Murića, pročitao je sva prva tri penala Plavcima, a presudila je odbrana u prvoj seriji udarca Žoržinju, kao i stativa koju je pogodio David Luiz u četvrtoj seriji.

Foto: Reuters


tagovi

Pep GvardiolaMauricio Sari

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara