Očajni Građani
Očajni Građani

Siti se raspao bez Pepa, Lion išamarao nadmene Građane (VIDEO)

Vreme čitanja: 3min | sre. 19.09.18. | 22:50

Francuski tim kreirao najveće iznenađenje prvog kola Lige šampiona - 1:2 (0:2)

Bez dileme najveće iznenađenje prvog kola Lige šampiona napravio je Lion. Taj sjajni francuski tim šokirao je večeras Mančester Siti na njegovom terenu i trijumfom od 2:1 kao gost podsetio skupocene Građane da za pobedu mora dobro da se odere zadnjica, te da nije dovoljno samo da se pojave na terenu.

Ni izostanak trenera Pepa Gvardiole, koji je zbog suspenzije utakmicu gledao sa tribina, ne može da bude izgovor. Građani su dominirali sa svojim posedom lopte, ali iz brzih kontri surovo su kažnjeni za defanzivne greške u prvom poluvremenu. Najpre je Maksvel Korne posle sjajne kontre u 26. minutu i asistencije Fekira iskoristio klovnovsko ponašanje Fabijana Delfa koji ni sam ne zna šta je uradio, da načne Edersona.

Izabrane vesti


MANČESTER SITI - LION 1:2 (0:2)
/Silva 67 - Korne 26, Fekir 43/

MANČESTER SITI (4-3-3): Ederson - Voker, Stouns, Laport, Delf - Gundogan (od 55. Sane), Fernandinjo, David Silva - Bernardo Silva, Žezus (od 63. Aguero), Sterling (od 76. Marez).
LION (4-4-1-1): Lopes - Rafael (od 76. Duboa), Marselo, Denajer, Mendi - Korne (od 90+2. Traore), Ndombele, Diop, Ouar - Fekir (od 79. Tusar) - Depaj.


Bila je to kazna za dva promašaja Sterlinga i jedan Laporta u uvodnim minutima meča, a u špicu Građana se i te kako osetio večeras i izostanak Aguera koji je utakmicu počeo na klupi zbog blaže povrede. Njegova zamena Gabrijel Žezus nije se često nalazio u gol prilikama, a ppništeni pogodak Ilkaja Gundogana i još jedan promašaj Delfa bili su uvod u potpuni šah-mat.

Memfis Depaj i Fekir su opljačkali Fernandinja, a francuski majstor je sjajnim udarcem sa oko 20 servirao hladan tuš Englezima. Šok za velikih 0:2 i odlazak na poluvreme kojem se malo ko nadao.

Trgao se Mančester Siti u nastavku, a ulazak Liroja Sanea umesto Gundogana od 55. minuta značajno je podigao nivo igre. Poslao je Mikel Arteta na teren i rovitog Aguera umesto indisponiranog Žezusa, i to malo pre nego što je hitronogi Nemac u 67. minutu sjajno pripremio akciju iz koje je Bernardo Silva smanjio na 1:2 i udahnuo život Građanima.

Bio je to znak za domaćina da svim silama krene u poslednjih 20-ak minuta barem po bod, ali je onda počeo da blista golman Liona Antoni Lopes. Sjajno je mladi Portugalac ukrotio nekoliko opasnih udaraca Građana, imao i sreće da nekoliko udaraca odu pored gola, ali treba reći da je majstorski odbranio dva zicera Agueru u 74. i 90. minutu. Zato je ovaj bod, velikim delom i njegova zasluga, a posle prvog kola Građani, šampioni Engleske su poslednji u svojoj grupi.

Bajern u Lisabonu nije imao težak zadatak, a rutinsku pobedu od 2:0 je obeležio mlađani Renato Sančes, koji je procvetao baš protiv tima u kojem se afirmisao i zakročio na veliku scenu pre nekoliko godina. Posle očajne sezone na pozajmici u Svonsiju novi trener Niko Kovač mu je pružio novu šansu, večeras ga uvrstio među startera, a Renato mu se odužio na najlepši način golom.

Pride, igrao je sjajno na sredini terena u tandemu sa Havijem Martinezom, pa Bajern, koji je poslednjih dana ophrvan povredama, zaista ne mora da brine za utakmice koje dolaze. Robert Levandovski je u svom stilu u 10. minutu otvorio konto ove sezone, a Sančes u 54. stavio tačku. Bajern je dominirao, Benfika se isprsila koliko je mogla i zapretila nekoliko puta, ali je na kraju rutinski pobedu zabeležio objektivno jači tim.

Ljubomir Fejsa je odigrao čitav meč za Benfiku i zaradio žuti karton dok je reprezentativac Andrija Živković ušao u igru u 75. minutu.

LIGA ŠAMPIONA

GRUPA E

Ajaks - AEK 3:0 (0:0)
/Taljafiko 46, 90, Fan de Bek 77/ 

Benfika - Bajern 0:2 (0:1)
/Levandovski 10, Sančes 54/

GRUPA F

Šahtjor - Hofenhajm 2:2 (1:2)
/Ismaili 27, Majkon 81 - Grilič 6, Nordvajt 38/

Mančester Siti - Lion 1:2 (0:2)
/Bernardo Silva 67 - Korne 26, Fekir 43/

FOTO: Action Images


tagovi

Pep GvardiolaNabil Fekir

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara