Fernandinjo (Reuters)
Fernandinjo (Reuters)

Sitijeva legenda će igrati još malo

Vreme čitanja: 1min | uto. 29.06.21. | 13:31

Novi ugovor za neumornog univerzalca

Istorija Mančester Sitija se deli na periode pre i posle Arapa. Nekad je to bio osrednji ostrvski klub sa lokalnim legendama, a kasnije je postao svetska sila sa skupocenim zvezdama od kojih samo retki mogu da se nazovu klupskim legendama poput Aguera ili Davida Silve.

Među njih spada i Fernandinjo. Neumorni brazilski vezista je već osam godina jedan od ključnih igrača. Bilo kod Manuela Pelegrinija, bilo kod Pepa Gvardiole. Samo u poslednjoj sezoni nije imao 40 plus utakmica iako je i tu bio vrlo blizu (36). Ukupno je za Građane do sada upisao 351 utakmicu i za petama je legendama poput Kompanija (360) i Aguera (390).

Izabrane vesti

Imaće priliku da ih stigne i prestigne i sledeće sezone. Mančester Siti je danas zvanično potvrdio da je sa 36-godišnjim vezistom produžio ugovor na još godinu dana.

Iako je prošle sezone bio u senci Rodrija i Gundogana, Gvardiola mu i dalje veruje i samtra ga btinim šrafom. Sposobnost da odigra i na štoperu kada je to neophodno, čini ga još korisnijim u planovima katalonskog stručnjaka.


tagovi

letnji prelazni rok 2021Fernandinjo

Obaveštavaj me

Man. Siti

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara