(©MN Press)
(©MN Press)

Sivić: Nisam se radovao iz poštovanja prema Tončevu i Radničkom

Vreme čitanja: 3min | ned. 30.04.23. | 22:26

Treneri analizirali utakmicu na Čairu (1:2), Šarac izričit: Mojim igračima fali jači karakter!

Nišlijama u plej-autu udarce zadaju njihovi ovosezonski bivši treneri. Nakon Mladosti GAT sa Nenadom Lalatovićem, na Čairu je slavila i Mladost iz Lučana sa Tomislavom Sivićem – 1:2 u meču 33. kola Mozzart Bet Superlige.

Njegova druga pobeda u tri meča na klupi Lučanaca, kao slamka spasa da ovaj starosedelac u elitnom rangu takmičenja može da se spasi ispadanja.

Izabrane vesti

Zbog važnosti utakmice, obe ekipe su igrale pod ručnom, dok se utakmica nije otvorila. Mi smo čekali našu šansu iz kontre i to smo iskoristili oba puta sjajno. Velika tri boda za nas. Ja se nisam radovao iz poštovanja prema gospodinu Tončevu i Fudbalskom klubu Radnički, jer ja sam ovde radio. Bio je to samo splet nesretnih okolnosti, otišao sam posle ispadanja iz Evrope, što sam smatrao normalnim. Imam veliko poštovanje prema niškom klubu, ali moje radno mesto je danas bilo na protivničkoj strani, ja sam naravno želeo pobedu svog tima. Radničkom želim sve najbolje u narednim utakmicama. Moji momci su dali sto posto, veliki rezultat za nas. Radnički svoje šanse nije iskoristio, mi naše jesmo“, kazao je Sivić posle meča.

U ovoj pobedi evidentan je njegov rukopis, formacija sa dvojicom ful-bekova pokazala se dobitnom. Varjačić je jedan gol postigao, kod drugog iznudio jedanaesterac, a Jojić je asistirao za vodeći pogodak...

Spremali smo utakmicu, analizirali smo protivnika, ali analizirali smo i sebe. Ako nešto ne ide, morate nešto da promenite da ne biste bili kao i prethodnici. Okej, Varjačić je igrao to i protiv Kolubare, ali Jojića nisu očekivali i videli ste da je baš taj detalj odlučio. Prošao je sjajno po levoj strani i centrirao, Varjačić je bio tamo gde treba da bude, dao fenomenalan gol, iznudio penal. Eto, promešali smo malo karte kako treba“, zaključio je Sivić.

Na drugoj strani, eksplozija negativne energije. Navijači su bili rezignirani i dugo su posle utakmice „čitali bukvicu“ igračima, ne birajući reči, označivši ih kao najveće krivce za ovo rezultatsko posrtanje Radničkog. Nišlije su doživele i treći poraz u plej-autu, a kako igraju i izgledaju na terenu, ničem dobrom ne mogu da se nadaju u završnici sezone.

S tom napomenom da su danas još i pružili kudikamo bolju partiju nego protiv Novosađana i Surduličana, ali čak 12. skrivljenim penalom u sezoni doživeli su novi neuspeh.

Čestitam Mladosti i kolegi na pobedi. Ne mogu mojim igračima danas da zamerim ništa što se tiče pristupa, mnogo neiskorišćenih šansi, protivnik je to dva puta kaznio iz tranzicije. Za nas katastrofalan rezultat, ne znam šta drugo da kažem, okrećemo se narednoj utakmici“, rekao je trener Radničkog Šarac.

Radnički je prvi put od početka sezone nanizao tri uzastopna poraza. Od kako je Dragan Šarac šef struke, ovo je šesti poraz na osam utakmica, pa je sasvim logično bilo upitati ga razmišlja li možda o nekom radikalnijem potezu:

Ne znam, pretpostavljam da će me ljudi iz uprave kluba sada pozvati na razgovor da vidimo šta ćemo dalje. Evo danas odigraš dobru utakmicu, pa izgubiš. Namestilo se tako, ali mislim i da karakter igrača mora da bude jači i bolji na utakmici. Cela ekipa mora da se više bori za klub“, odgovorio je Šarac.

Radnički već u četvrtak očekuje utakmica četvrtfinala Kupa Srbije protiv Vojvodine na Čairu, a u narednom kolu gostuje Napretku u Kruševcu, dok Mladost u Lučanima dočekuje Radnik.

 


tagovi

Radnički NišDragan ŠaracTomislav SivićMladost LučaniMozzart Bet Superliga

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara