Sivić pred Lučane govorio i o Gziri: Pokazalo se da to nisu samo konobari i kuvari

Vreme čitanja: 3min | pet. 05.08.22. | 13:18

Trener Radničkog odgovorio na neke komentare nakon eliminacije od Maltežana, ali i nabrojao povrede i odsustva pred subotnji meč protiv Mladosti

(Od dopsinika Mozzart Sporta iz Niša)

Zaista je neuobičajeno za srpske fudbalske prilike da Mladost iz Lučana i Radnički iz Niša igraju derbi začelja. Trenutna situacija na tabeli Mozzart Bet Superlige je takva da i jedni i drugi imaju samo po bod i nalaze se u grupi timova na začelju. Nišlije, doduše, uz utakmicu manje, ali su one, ako se to uopšte može meriti, u nešto težoj poziciji pred subotnji (21.00) duel, zbog više takmičarskih šokova koje su doživeli u prethodnom periodu, ali i nestvarnog broja kadrovskih problema u timu.

Izabrane vesti

Nekako nema smisla da svaki put kada izađem ovde pred vas pričam o problemima, ali zaista je neverovatno sa čime se sve suočavamo. Konkretno, za Lučane, nema Savića, Marjanovića, Tomića, sve zbog povreda. Nema Pejovića i Gakua zbog crvenih kartona. Sada se pojavio i Škrbić, ali još je daleko njegov povratak na teren. Imam igrače pred sobom, a zapravo ih nemam, ne mogu na njih da računam. Na sve ovo, kod nekoliko igrača se juče pojavila nekakva alergija. Osuli su se po celom telu, otišli kod doktora da prime injekcije, da vidimo koliko će to da se širi, da li će uopšte moći da igraju”, obrazložio je trener Tomislav Sivić, na pres konferenciji na Čairu, zbog čega, prvi put od početka sezone, ne može da prezentuje ni nacrt startnih 11.

Psihološki momenat je težak, trebalo je prevazići dva šokantna rezultata u razmaku od svega nekoliko dana – eliminaciju od Gzire posle penala, pa ubedljiv poraz od TSC-a (0:3), uz dva crvena kartona.

Uprkos svim problemima, ipak iza sebe imamo kvalitetnu radnu nedelju. Dobro smo trenirali, ali i mnogo pričali. Valja biti jak kad je najteže, podići se u ovakvoj situaciji, a niko nam tu ne može pomoći, osim mi sami sebi na terenu, dobrom igrom i pozitivnim rezultatom”.  

Gostovanje u Lučanima za Radnički je tradicionalno neugodno. U poslednjih osam sezona, samo je dva puta tamo trijumfovao, u prethodna dva duela doživeo je poraze ukupnom gol-razlikom 1:6!

Mladost je dugogodišnji superligaš, iskusna kao klub, tim i skup pojedinaca. Sad su čak malo i podmladili ekipu, ali nekolicinom baš ekstra talenata. Dobro su igrali i protiv Zvezde i protiv Kolubare, iako su oba meča izgubili. Svesni smo onog što nas čeka. Daćemo sve od sebe, samo je pitanje koliko ćemo imati prostora za rotacije da iznesemo utakmicu do kraja“.

Stigao je strateg Nišlija čak i da se našali na račun sopstvene kadrovske situacije, a prokomentarisao je i novog fudbalera u svojim redovima - kamerunskog štopera Etunde Emogu Ignasea.

“Ako je nešto dobro u ovoj situaciji, bićemo mnogo jaki kada nam se svi povređeni i odsutni igrači vrate. U svakom slučaju, moraćemo da odreagujemo i na tržištu, čekamo do kraja vikenda dva odgovora, da probamo da pojačamo određene pozicije u timu. Kamerunski štoper je, vidi se to odmah, odličan igrač, ali se isto tako vidi da će mu, kao i većini afričkih fudbalera kada dođu u Evropu, biti potrebno vreme za adaptaciju. On protiv Mladosti neće moći da nam pomogne, makar ne kao starter. Njegov sunarodnik Bazile Jamkam će, međutim, morati, pa koliko izdrži.”

Uzdisalo se u Nišu u sredu uveče, nakon što je Gzira odolela Volfsbergeru u Austriji (0:0), u prvom meču trećeg kola kvalifikacija za Ligu konferencije. Tek sad se još više žali za onih nekoliko sekundi, koliko Radnički nije sačuvao vođstvo u nadoknadi vremena regularnog toka meča. Imao je Tomislav Sivić spreman odgovor kada smo ga pitali da prokomentariše rezultat iz Klagenfurta.

U Srbiji ste uvek imali stručnih konsultanata, koji se, posle utakmica kao što je bila ova naša sa Gzirom, jave sa ekspertizom, koja je, naravno, uvek negativna. Pokazalo se da to baš nisu konobari i kuvari. Četiri, pet igrača Gzire bili bi pojačanja za 90 odsto naših superligaša. Ne bih da polemišem sa ekspertima, svako ima pravo da iznese svoje svoje mišljenje. Mada, jedan gospodin koji je komentarisao naš poraz od Gzire je poput onih ljudi koji odu u kafanu i naruče jednu veselu pesmu od Tome Zdravkovića. Otprilike tako i od njega možete čuti nešto pozitivno“, zanimljivom opaskom je završio svoje podnevno obraćanje medijima Tomislav Sivić.

 


tagovi

Radnički NišTomislav SivićMozzart Bet Superliga

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara