Tomislav Sivić (©Starsport)
Tomislav Sivić (©Starsport)

Sivić samouvereno protiv svojih: Igramo najbolji napadački fudbal posle Zvezde, a u pretplati smo sa srećom

Vreme čitanja: 4min | čet. 11.08.22. | 14:22

“Potrošili smo lošu sreću za dva života, vreme je za prvu pobedu“, poručio trener Radničkog pred utakmicu sa Novim Pazarom, o kome je vrlo emotivno govorio

(Od dopisnika Mozzart Sporta iz Niša)

Na Čairu je svima dosta ovog posta! To je osnovni utisak koji izbija iz gotovo svake rečenice šefa stručnog štaba Tomislava Sivića na pres konferenciji, dan uoči premijerne utakmice šestog kola Mozzart Bet Superlige protiv Novog Pazara (petak, 18.00). Ogroman respekt prema rivalu, ali uverenje da je došlo vreme za prvi trijumf u sezoni, sa uporištem u činjenici da je i zdravstveni bilten konačno nešto bolji.

Izabrane vesti

Pre svega ostalog, imam potrebu da se zahvalim navijačima, koji su bili uz nas i u Lučanima. Bodre nas u teškim momentima, odužićemo im se“, poručio je Sivić pre nego je na dosta emotivan način govorio o klubu i timu koji je predvodio proletos i iz, činilo se, beznadežne situacije, doveo ga do opstanka u eliti.

Zahuktali su se. Dolaze ovde na krilima vezanih pobeda protiv Partizana i TSC-a. Doveli su 15 igrača u ovom prelaznom roku. Zadržali one koji vrede, angažovali odličnog trenera. Imaju evropske ambicije. Pošto sam imao to zadovoljstvo da tamo radim, mogu da kažem da tamošnji narod i ljubitelji fudbala zaslužuju sve ovo lepo što im se dešava, jer mnogo vole fudbal i svoj klub. Ali, oni ostaju u mojoj lepoj uspomeni, emocije ostavljam po strani. Sutra je utakmica, Radnički ide na pobedu i mnogo ću se radovati toj pobedi.“

Tome u prilog i kadrovska situacija, koja ni sada nije najbolja, ali trenera hrabre neke vesti.

Neki su nam se vratili, neki se u međuvremenu povredili, ali sve u svemu sastav je takav da posle utakmice nećemo kukati. Lošu sreću smo iskoristili za dva života, zanima nas samo osvajanje tri boda sutra. Jamkam se definitivno vratio, to se osetilo još u Lučanima, Marjanović se vraća, kao i kapiten Pejović posle crvenog kartona, spremni za igru su i Tomić i Savić. Doduše, povredili su se Mićibući i Dimić i oni nisu u kombinaciji. Ovog puta, iskoristiću priliku ili pravo da malo taktiziramo sa sastavom, jer ipak se odlično poznajemo sa Novim Pazarom. I oni mene, ali i ja njih“, ističe Sivić.

Turbulentno je bilo poslednjih dana na Čairu i što se prelaznog roka tiče. Lazar Jovanović će protiv Novog Pazara odigrati poslednju utakmicu u dresu Radničkog pred odlazak u Izrael, a javnost je ostala pomalo zbunjena kako je, kao jedan od vodećih igrača u ekipi, imao tako „tanak“ ugovor. Takođe, u četvrtak kasno popodne očekuje se dolazak u Niš još jednog gruzijskog internacionalca Georgija Papunašvilija, pa smo Sivića upitali da li je već upisao kurs gruzijskog jezika, što ga je iskreno nasmejalo.

Kada je Lazar u pitanju, mogao bih ja da postavim kontra pitanje: Koliko je on golova dao i asistencija upisao prošle sezone? Jedan gol, a sada po asistenciju ili gol na svakoj utakmici. Znači da smo nešto ipak dobro uradili i da smo tog igrača mi, našim radom, učinili toliko značajnim za ekipu, traženim od drugih klubova. Ja mu želim pravi oproštaj od kluba i navijača u petak. Koliko je golova Štulić dao prošle sezone, a koliko sada? U pet kola, mi smo odigrali četiri utakmice, a dva puta smo imali najboljeg igrača kola. Uz deset golova na ovim utakmicama, imali smo i 30 kolosalnih šansi, imamo to sve na videu, precizno izvađeno“, u dahu je govorio pre no što je poentirao.

Igramo, posle Zvezde, sigurno najbolji napadački fudbal trenutno u Srbiji.“

Otud toliko optimizma u Sivićevim rečima, pa i kada govori o novajlijama.

Nismo upali u paniku, dogovor sa sportskim direktorom Acom Jovanovićem, koga izuzetno cenim, bio je da dovodimo samo prava pojačanja, igrače koji će biti bolji od ovih koje imamo. Čekali smo, nismo se zaletali. Gruzijac koji dolazi ima zavidan si-vi, nije star igrač, ima sjajan minuli rad, biće pravo pojačanje. Slažemo kockice, još kad baš svi budu zdravi, imaćemo veoma jak tim.

Na treninzima tokom ove nedelje, kaže Sivić, mnogo je rađeno i pričano na tome da se prevaziđe barijera koju ekipa ima u završnim minutima utakmica, pa olako prima golove koji skupo koštaju i ostaje bez već viđenih pobneda.

Mi smo shvatili da je prvi uslov da postignemo tri, četiri gola, da imamo bar dva gola prednosti kako bismo bili sigurni. Ako to nije slučaj, trebaju nam iskusniji igrači, koji će doneti mir, a baš takvi nam se sada vraćaju u tim. Sve je to povezano, prevazići ćemo ovu situaciju i sve to ostaviti u prošlosti.

Zanimljivo je da je Novi Pazar išao, sa rasporedom, iza Radničkog i pobeđivao Parzizan i TSC jedno kolo nakon što Radnički to nije uspevao protiv istih tih rivala.

Koliko smo mi imali splet nesretnih, toliko su oni imali splet sretnih okolnosti, ali su, ponavljam, svojim kvalitetom zaslužili te pobede. Mi smo u pretplati sa srećom! Mnogo smo stavili u banku, vreme je da to izvučemo nazad. Napašćemo Novi Pazar, oni to bar najbolje znaju. Daćemo sve, ma i više od toga za pobedu“, zaključio je Tomislav Sivić pred prvi u nizu od tri prvenstvena meča koje će Nišlije odigrati u razmaku od deset dana. 




tagovi

Tomislav SivićRadnički NišMozzart Bet Superliga

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara