Sjajan meč u Leverkuzenu, Majnc gura Ćabija Alonsa u donji deo tabele

Vreme čitanja: 2min | ned. 19.02.23. | 21:40

Bajer u nezgodno vreme krizira...

Strašna utakmica u Leverkuzenu i još jedno iznenađenje u 21. rundi Bundeslige. Bajer, izgleda, ponovo tone. I to u veoma nezgodnom trenutku. Taman što je bio uhvatio priključak sa ekipama što pretenduju na Ligu Evrope i Ligu konferencije, četa Ćabija Alonsa doživela je treći neuspeh na poslednja četiri susreta. Majnc je izašao hrabro na Baj arenu, kidisao od prvog trenutka i maksimalno iskoristio to što je španski stručnjak značajno izmenio sastav, verovatno u želji da odmori neke od nosioca za revanš sa Monakom kroz tri dana. Na kraju 2:3, uz promašeni penal, crveni karton, pogođen penal, poništen penal nakon intervencije iz VAR sobe...

Golove za ekipu Boa Svensona postigli su Antoni Kasi u 26, Leandro Bareiro u sudijskoj nadoknadi prvog dela nakon sjajne akcije sa Korejcem Lijem i Markus Ingvartsen sa bele tačke, osam minuta pre kraja susreta. Tom prilikom Amin Adli je zaradio isključenje, jer sa dve ruke oborio danskog internacionalca.

Izabrane vesti

Bez obzira što je ostao sa desetoricom na terenu domaćin je opasno napadao do samog kraja, ali nije uspeo da se spase poraza.

Da ovo neće biti blistavo veče po Lever nagovestio je štoper Edmund Tapsoba, kada je u 23. minutu promašio penal. Nepuna tri minuta kasnije Majnc je prvi put poveo. Izjednačenje Bajeru doneo je Nadim Amiri, a nakon što Verkself nije iskoristio nadmoć u narednim minutima dogodio se ozbiljan šok. Gol Bareira za 1:2, pa nepuna dva minuta kasnije penal za goste.

Spasao se domaćin tada jer su se oglasili ljudi iz VAR sobe. Ispostavilo se da je penalu prethodio prekršaj na drugoj strani terena...

Uvidevši da je vrag odneo šalu Ćabi Alonso na teren šalje Florijana Virca, Patrika Šika, Džeremija Frimponga.

Izjednačenje stiže ekspresno - Šik se vratio na teren na najbolji način. Ali onda umesto potpunog preokreta ponovo se diže Majnc. Lukas Hradecki u nekoliko navrata spasava Bajer, međutim u 82. minutu ništa nije mogao. Ingvartsen je po treći put doneo prednost gostima i, ispostavilo se, postavio konačan rezultat.

BUNDESLIGA – 21. KOLO

Petak

Augzburg - Hofenhajm 1:0 (0:0)

/Jensen 89/

Subota

Borusija Menhengladbah – Bajern 3:2 (1:1)

/Štindl 13, Hofman 51, Tiram 84 – Šupo Moting 35, Tel 90+3/

Bohum – Frajburg 0:2 (0:1)

/Gregorič 39, Holer 51/

Štutgart – Keln 3:0 (1:0)

/Žil Dijaš 9, Sosa 59, Kolubali 74/

Volfzburg – Lajpcig 0:3 (0:1)

/Forsberg 14, Lajmer 85, Soboslaj 90+2/

Ajntraht - Verder 2:0 (1:0)

/Fridl 8ag, Kolo Muani 52/

Nedelja

Union Berlin - Šalke 0:0

Dortmund - Herta 4:1 (2:0)

/Adejemi 27, Malen 32, Rojs 76, Brant 90 - Tusar 47/

Leverkuzen - Majnc 2:3 (1:2)

/Amiri 32, Šik 58 - Kasi 26, Bareiro 45+4, Ingvartsen 82pen/



tagovi

Bundesliga

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara