Sjajne vesti sa Mestalje i Emirata za srpski fudbal: Naš šampion kreće od drugog kola u kvalifikacijama!

Vreme čitanja: 2min | čet. 21.02.19. | 21:43

Benefit i za osvajača Kupa

Nema naših klubova u evropskim takmičenjima ovog proleća, nema one euforije kao prošle godine u ovo doba kada su se  Crvena zvezda i Partizan borili za osminu finala Lige Evrope, ali su sjajne vesti stigle za srpski fudbal.

Posle večerašnjih revanš mečeva šesnaestine finala Lige Evrope, postalo je jasno da će srpski šampion od sezone 2020/21 startovati iz drugog kola kvalifikacija za Ligu šampiona, a osvajač nacionalnog kupa od drugog kola kvalifikacija za Ligu Evrope. Preostala dva učesnika kvalifikacija za Ligu Evrope kreću kao i do sada od prvog kola kvalifikacija za Ligu Evrope.

Izabrane vesti

„Uslugu“ srpskom fudbalu su učinili Valensija i Arsenal. Valensija, tako što je opet savladala Seltik iako joj pobeda nije bila neophodna za plasman u osminu finala. I Arsenal tako što je savladao BATE Borisov. Za srpski fudbal je bilo bitno da predstavnici Belorusije i Škotske večeras ne osvoje bodove za UEFA koeficijent kojima bi preskočili Srbiju na 19. mestu rang liste. Kako su sa Seltikom i BATE Borisovim ispali i poslednji predstavnici Škotske i Belorusije, Srbija je sačuvala svoju poziciju. 

Da podsetimo, ovaj benefit nema veze sa tim da li će naši klubovi biti nosioci ili neće u drugim kolima kvalifikacija za Ligu šampiona i Ligu Evrope jer taj parametar se određuje na osnovu klupskih koeficijenata. Ali svakako je dobra stvar što će naši klubovi imati više vremena za letnji odmor i mogu nešto kasnije da počnu pripreme za poečtak evropskih kvalifikacija. Igrači će biti odmorniji, klubovi će imati više prostora za trabsfer operacije, a pojačanja će imati više vremena da se uklope.


tagovi

uefa koeficijent

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara