Lionel Skaloni i Lionel Mesi (©Reuters)
Lionel Skaloni i Lionel Mesi (©Reuters)

Skaloni bez uvijanja: Mesi je najbolji u istoriji! Nerealan rezultat, nismo toliko bolji od Hrvata, penal okrenuo utakmicu

Vreme čitanja: 3min | sre. 14.12.22. | 10:08

„Ako moja taktika ne valja, moji igrači su tu na terenu, da sve to isprave”, našalio se argentinski selektor posle prolaska u finale Mundijala

Posred srede. Direktno u glavu. Nije želeo Lionel Skaloni da uvija posle velike pobede i plasmana u finale Mundijala. Otvorio je dušu i bio iskren do boli. Od Lionela Mesija boljeg nema, od Hrvatske nisu bili toliko bolji. Ali, tamo su gde su želeli da budu – finalu. Igraće za „zlatni globus“, treći u istoriji Argentine. A, njen selektor nalazi se na mestu na kom bi želeo da bude svaki Gaučos – u Kataru.

Ništa od produžetaka, ništa od penala. Hrvatska taktika nije još jedanput prošla. Pročitan je i zaustavljen svetski vicešampion od pre četiri godine, do novog podviga nije mogao, no Hrvatska razočarana ne sme biti, jer ponovo sa Mundijala može da se vrati sa bronzom. Baš kao što je i 1998. godine. Ali, da će tugovati – hoće. I sve to vreme čuće bubnjeve i trube, i videće plavo-beli kolorit kako se razliva po ulicama Dohe. To Argentinci slave finale i Lionela Mesija.

Izabrane vesti

Još korak do jedinog trofeja koji mu nedostaje, jok korak pa da stane rame uz rame sa Dijegom Armandom Maradonom. I mnogima otkloni dileme da li je najbolji koji je ikada koračao fudbalskim terenima. Već sada kod Lionela Skalonija sumnja ne postoji.

Mesi je najbolji u istoriji. Nemam nikakvu sumnju u tako nešto. Prava je sreća i privilegija videti ga u plavo-belom dresu. Mesi motiviše ostale igrače, taj čovek je Argentincima sve“, rekao je Lionel Skaloni.

Suzdržavao se selektor Argentine da ne zaplače, proradio je vulkan u njemu.

Ja sam na mestu snova bilo kog Argentinca. Kad igraš za svoj tim ili zemlju, nemoguće je ne uraditi ovo što su uspeli ovi momci. A, to se radi zajedno sa svim ljudima. Izgubili smo od Saudijske Arabije, ali smo osetili podršku ljudi. Gurali smo svi u istom pravcu, svi navijači sa nama u plavo-belom. Rekao sam im da slave, Argentina je na fudbalskom pijadestalu, slavite, a mi ćemo misli preusmeriti na nedelju”.

(©Reuters)(©Reuters)

Lionel Skaloni i ova generacija Argentine mogu da se upišu zlatnim slovima u knjige svetskog fudbala. Za sada je strateg južnoameričke selekcije upisan samo u argentinske kao četvrti trener koji je doveo ekipu do pinala.

Pre Skalonija to su učinili Sesar Menoti, Karlos Biljardo i Alehandro Sabelja. Ni u trenucima velikog slavlja Lionel Skaloni ne želi da stavi znak jednakosti između sebe i pomenutih stratega.

Ne mogu da se poredim sa tim ljudima koji su uradili tako mnogo za reprezentaciju. Igrali smo onako kako smo morali da igramo. Razumeli smo da je to jedini način. Oni su imali jaku kontrolu igre na sredini. Onda se sve otvorilo penalom. Zaslužili smo trijumf. Na kraju sam osetio da je ostao još jedan korak, ostao je trenutak da se uživa, ali već mislim na naredni meč”, poručio je argentinski selektor i našalio se na svoj račun posle ulaska u finale:

Ako moja taktika ne valja, moji igrači su tu na terenu, da sve to isprave”.

"NISAM SIGURAN DA SMO BOLJI TRI RAZLIKE I DA JE REZULTAT REALAN"

(©Reuters)(©Reuters)

Argentina je popriličbno lako izašla na kraj sa Hrvatskom, ponajviše zahvaljujući inspirisanom Lionelu Mesiju i Hulijanu Alvarezu. U Hrvatskoj upiru prstom u sudiju, smatraju da je Danijele Orsato dosuđenim penalom izašao u susret južnoameričkoj selekciji.

Kako god bilo – konačan rezultat nije realan. Tvrdi i Lionel Skaloni. Trebalo je da bude manja razlika na semaforu Lusail stadiona, ali pobede Argentine, za razliku od hrvatskih eksperata ili nekadašnjih engleskih fudbalera, ne vidi ništa sporno.

Možda rezultat ne odražava pravo stanje na terenu. Zaslužili smo da pobedimo, ali nisam siguran da je to realan rezultat. Hrvati su igrali odlično, kontrolisali su igru prvih pola sata, njihov vezni red igra dugo zajedno, jako ih je teško čuvati. Tako da nisam siguran da smo bili bolji za tri gola. Posle penala smo okrenuli utakmicu. Ovo je istorijski trenutak“.

Nahvalio je selektor Argentine vezni red Hrvatske, nije štedeo reči, ali da prognozira sa kim će igrati za svetsku titulu nije želeo...

Koga bih više voleo u finalu? Nikada nisam voleo da razmišljam o tome ko će mi biti protivnik. Ko bude – biće. To su dve odlične ekipe, svaka zaslužuje da se nađe u finalu“, zaključio je Lionel Skaloni.


tagovi

Katar2022Lionel SkaloniLionel Mesifudbalska reprezentacija Argentinefudbalska reprezentacija hrvatske

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara