©Reuters
©Reuters

Skaloni iznenadio sve: Možda bude promena na spisku

Vreme čitanja: 2min | sre. 16.11.22. | 20:55

Selektor Argentine suočen sa kadrovskim problemaima, do 21. novembera u prilici da izvrši eventualne promene

Ubedljivom pobedom nad Ujedinjenim Arapskim Emiratima (5:0) fudbaleri Argentine potvrdili su da veoma raspoloženi dočekuju Svetsko prvenstvo u Kataru uoči kojeg sa pravom nose ulogu jednog od pretendenata na visok plasman. Poslednja provera ujedno je bila povod da selektor Gaučosa Lionel Skaloni sumira utiske, a iznenađenje je predstavljao nagoveštaj stratega da bi mogao da u narednim danima izvrši promene i iskoristi pravo da pre premijere promeni imena na spisku raspoloživih snaga.

Izabrane vesti

"Imamo nekih malih problema, ali imamo i nekoliko dana da odlučimo o spisku raspoloživih igrača. Možemo da promenimo listu reprezentativaca, nadamo se da nećemo, ali postoji mogućnost. Ne kažem ni da će nas neko od igrača napustiti. Ima fudbalera koji su danas izostali jer nisu bili sposobni da igraju ili je postojao rizik“, objasnio je Skaloni i dodao:

"Ne mogu da garantujem da su ovi igrači dobro. U principu jesu, ali morate biti oprezni. Zato su neki izostavljeni i mi smo dozirali minutažu“.

Iako nije jasno u potpunost na koje je igrače mislio selektor Argentine moguće je nasluti da se radi o nekom od igrača koji se danas nisu našli u protoklu, a to su Nikolas Gonzales, Paulo Dibala, Kristijan Romero i Alehandro Papu Gomez.

Protokol FIFA predviđa da svaka reprezentacija može da izvrši promene do 24 sata pre prve utakmice na Svetskom prvenstvu u Kataru, a gaučose premijera očekuje 22. novembra protiv Saudijske Arabije

"Kada izađete da igrate uvek želite da date sve od sebe, ne možete im reći da se prištede ili budu oprezni. Neki nisu igrali iz predostrožnosti jer su imali problem, ostali koji su igrali dobro su iskoristili svoje minute. Dovoljno su veliki da vide da li mogu da nastave ili ne", zaključio je Skaloni.


tagovi

Lionel Skalonifudbalska reprezentacija Argentine

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara