(©Reuters)
(©Reuters)

Skaloni: Kada smo jedinstveni, Argentinu je teško pobediti

Vreme čitanja: 2min | sre. 19.10.22. | 05:18

„Brinem se oko povreda, ali tu ne mogu mnogo da uradim“, priznaje selektor Gaučosa

Svi osim Lionela Mesija vide Argentinu u najužem krugu kandidata za svetsku titulu. Možda i as Pari Sen Žermena tako misli, ali zbog malera neće to da kaže.

Osvojeni trofej Kupa Amerike naglo je podigao i samopouzdanje reprezentacije Argentine i apetite navijača, pa se svi nadaju osvajanju pehara u Kataru.

Izabrane vesti

A, ulje na vatru doliva i selektor Lionel Skaloni, koji tvrdi da njegov tim može daleko.

Želimo da odnos koji smo izgradili sa navijačima još dugo potraje. Jer, kada smo jedinstveni, Argentinu je jako teško pobediti. Na poslednjoj utakmici protiv Jamajke smo zaokružili put kojim smo krenuli pre četiri godine. Rekao sam igračima da je to bilo prelepo putovanje, sa trenucima koji nisu bili laki, ali jesu bili uzbudljivi. A, sad je vreme da se fokusiramo na Svetsko prvenstvo“, pričao je Skaloni.

I Argentinu muče povrede igrača. Paulo Dibala i Anhel di Marija će se trkati s vremenom da bi bili spremni za Katar.

Kada se dese takve stvari, zabrinut sam, ali malo je toga što mogu da uradim. Moje mišljenje je da igrač mora da ide da igra fudbal, a da ne razmišlja o tome šta bi moglo da se dogodi, jer mu to samo škodi. Samo je potrebno da igraju prirodno. Rekao sam momcima da nema smisla praviti dugoročne planove pre Mundijala“.

Ne krije Skaloni da strepi ko će mu se sve javiti na prozivci za mini pripreme pred Katar.

Ovo je najteža faza. Oktobar je užasan. Mnogo toga može da se desi, od povreda do suspenzija“, priznaje Skaloni, selektor Argentine.


tagovi

Katar2022Lionel Skalonifudbalska reprezentacija Argentine

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara