(©Reuters)
(©Reuters)

Skaloni: Mesija biram pre Maradone

Vreme čitanja: 2min | uto. 17.01.23. | 01:41

„Da sam i dalje igrač, za mene ne bi bilo mesta u ovoj reprezentaciji“, kaže selektor Argentine

Titula koju je osvojio u Kataru je promenila život Lionelu Skaloniju, selektoru Argentine, ali dobrim delom i Lionelu Mesiju, koji je time za mnoge definitivno postao najveći fudbaler sveta svih vremena.

Za Skalonija to više nije pitanje. Obožavao je oduvek Maradonu, ali je sasvim normalno što mu je sada Mesi broj jedan.

Izabrane vesti

Ako baš moram da biram jednog od nih, onda bih izabrao Lea, jer sam sa njim ostvario nešto posebno. On je najveći u istoriji fudbala, mada je i Maradona takođe gigant“, istakao je Skaloni.

Ukratko je rezimirao njegov odnos sa Mesijem.

Trenirati Lea uopšte nije teško. U tehničkom smislu kod njega nema šta da se ispravlja, ali povremeno mu objašnjavam kako da timski napadamo, da uzimamo loptu... A, kada osetim „krv“ na terenu, on je tu neprikosnoven“.

Mundijal je završen pre mesec dana, a utisci se selektoru Argentine nisu još skroz slegli.

„Svetsko prvenstvo je bilo kao film, kao neko nestvarno putovanje. Ključ cele priče je bilo uživanje, iako smo znali koliko nas težak posao čeka i da svako može na kraju da dođe do titule“.

Osvrnuo se Skaloni i na finale sa Francuskom.

Sve do 80. minuta znao sam da je utakmica spektakularna, ali posle toga je postala potpuno drugačija. Imao sam ideje i slike utakmice u glavi i šteta je što je nismo završili u 90 minuta. Da su postigli gol u poslednjem minutu, to ne bi bio fer ishod meča. Sve posle je bilo vrlo emotivno. Bio sam dirnut. Osetili smo spektakularne trenutke“.

Priznaje Skaloni da je i dalje igrač, ne bi došao do svetske titule.

„Ja ne bih igrao u ovoj reprezentaciji. Nivo je mnogo viši nego ranije i zato ne bi bilo za mene mesta u ovom timu. Kao igrač podsećao sam na Rodriga de Pola, samo što je on bolji“, objasnio je Lionel Skaloni


tagovi

Lionel SkaloniLionel Mesifudbalska reprezentacija Argentine

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara