Lionel Skaloni (©Reuters)
Lionel Skaloni (©Reuters)

Skaloni svestan situacije: Nemamo šta da analiziramo, u sledeće dve utakmice moramo da pobedimo

Vreme čitanja: 2min | uto. 22.11.22. | 15:08

Selektor Argentine u nezgodnoj situaciji

Ogromno iznenađenje pripredili su reprezentativci Saudijske Arabije pobedivši Argentinu 2:1 u prvom kolu Grupe C Svetskog prvenstva u Kataru. Vodila je Argentina na poluvremenu, imala i poništen gol, ogroman broj prilika, ali posle pauze između poluvremena situacija se potpuno promenila.

Saudijci su s dva ekspresna pogotka stigli do preokreta. Jednog od najvećih u istoriji Mundijala, imajući u vidu da su Gaučosi uoči turnira predstavljani kao drugi favorit za trofej (iza Brazila).

Izabrane vesti

Nije, međutim, počelo po planu za Lea Mesija i njegove saigrače. Nacija je maštala o bajkovitom kraju reprezentativne karijere za svog asa, upotpunjenog jedinim trofejom koji mu nedostaje u karijeri. Ipak, posle uvodnog poraza koji je otkrio i da Argentina nema mnogo ideja u napadu kada joj ne ide, situacija je dosta komplikovanija. Svestan je toga i selektor Lionel Skaloni.

Nije selektoru Argentine bilo mnogo do priče pred novinarima posle duela sa Saudijcima.

"Teško je prihvatiti činjenicu da su nam za četiri-pet minuta dali dva gola iz jedinih šuteva koje su uputili u celom meču. Ali nema nam druge nego da se podignemo. Nemamo šta da analiziramo, moramo da pobedimo sledeće dve utakmice. Danas je tužan dan, ali glavu gore i idemo dalje"..

Ističe Skaloni i da ga nije iznenadila igra rivala, koji je igrao vrlo rizično, s visoko postavljenom odbranom, što je dovelo do čak 10 ofsajd pozicija u kojima su se našli argentinski igrači.

"Znali smo kako igraju, pripremali smo se za defanzivno dobru ekipu, ali ofsajdi su bili milimetarski. To je nova tehnologija, u neko drugo vreme verovatno bi to bili golovi... Mislim da smo u prvom poluvremenu bili bolji, ali u pauzi sam rekao da je utakmica čudna i da bi jedan gol mogao sve da promeni. To se i dogodilo, vezali su nas i već u sledećem napadu bilo je 2:1", priznao je Skaloni.

Argentinski strateg nije odmah posle meča obavio razgovor sa svojim igračima.

"Razočarani su i još razmišljaju o negativnom rezultatu, ali možemo da promenimo situaciju u našu korist. Bitno je da pobedimo naredne dve utakmice, u tome je suština", jasan je Skaloni.


tagovi

Lionel SkaloniLionel Mesifudbalska reprezentacija Argentine

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara