Monumental
Monumental

Skinuta suspenzija, Superfinale može da se igra! Svi pozivaju na mir, Maradona grmi na predsednika

Vreme čitanja: 3min | ned. 25.11.18. | 13:19

Od 21 sat…

Dok se Buenoj Ajres budi stižu i vesti koje je cela nacija čekala i u snu. Nadležni organi izvršili su inspekciju Monumentala i procenili da su svi nedostaci ispravljeni preko noći (?!), pa su gradski oci skinuli suspenziju sa stadiona River Plejta. Što dalje znači da revanš superfinala Kopa Libertadores sa Bokom juniors može da se igra.

Ostalo je doduše još par sitnica. River mora da uplati neki novac u gradsku kasu. A Bokini lekari će verovatno još jednom da pregledaju igrače ne bi li utvrdili da li su se psihički oporavili od sinoćnjeg napada. Setite se samo napada na autobus u Dortmundu aprila 2017. Borusijini igrači ni dan kasnije nisu mogli da igraju svoj najbolji fudbal, Monako ih je na Vestfalenu savladao sa 3:2, kasnije dobio i kod kuće i prošao u polufinale Lige šampiona.

Izabrane vesti

Sasvim je logično očekivati da ni Bokini igrači sada nisu baš sasvim fokusirani na fudbal zbog čega se Argentinom pronela glasina da će predsednik kluba Danijel Angelići zatražiti pobedu za zelenim stolom. Međutim, prvi čovek CONMEBOL-a Alehandro Domingez uverava da se takva opcija do sada nije ni pominjala.
Želim da razjasnim da mi je Angelići vrlo jasno i glasno rekao da neće tražiti pobedu za zelenim stolom. Boka želi da pobedi na terenu. Svi su potpisali da se igra. Uveravaju me da će i stadion biti spreman. Ovo je bi dan sramote za južnoamerički fudbal, nekoliko izgrednika je posramilo sve nas. Ali ovo nije naš fudbal i naša kultura. Nasilnici nas neće savladati. Ono što se desilo nije ogledalo argentinskog društva i uveren sam da će ih Pravda sve brzo stići. Sad je vreme da ispravimo stvari”, rekao je Domingez, mada je utisak da je on trenutno jedna od omraženijih ličnosti u Južnoj Americi.

Delom i zbog vesti da je CONMEBOL insistirao da se utakmica igra odmah samo zato što bi u suprotnom izgubila veliki novac od TV prava. Domingez negira i pojašnjava zašto se toliko dugo čekalo sa konačnom odlukom. Kaže da su “krivi” doktori.
Lekari CONMEBOL-a su procenjivali situaciju na svakih 35 minuta. Onda, kada je stiglo pismeno obrazloženje Bokinog lekarskog tima klubovi su napravili džentlmenski dogovor i odložili smo utakmicu”.

Dan posle odlaganja svi svetski mediji, a posebno oni u Argentini, kritikuju huligane, nesposobnu policiju, političare populiste, majku koja je ćerki vezivala baklje ispod majice da bi prošvercovala bengalke na Monumental?! Hvale jednog Riverovog navijača koga su uhvatile kamere. On se jedini izvinjava Bokinim navijačima.
Navijam za River, moj brat navija za Boku i ja ga volim kao navijača Boke. Hajde svi da naučimo iz ovoga. Da budemo civilizovani. Da zaboravimo religiju, politiku, sve druge podele”, rekao je on za TNT Sports.

Apel se proširio, svi su ga već preneli, svi traže toleranciju… I onda se javi Dijego Armando Maradona… Nekad jednostavno ne može da se kontroliše. Žestoko udara po predsedniku Argentine Maurusiju Makriju, koji je zbog jeftinih političkih poena još i tražio da se utakmica igra sa gostujućim navijačima.
Nema nikakvog obezbeđenja, ima samo pljački, ljudi nemaju šta da jedu. Prevario je ljude koji su glasali za njegova obećanja, a danas je sve mnogo gore. I zaslužujemo ovo što nam se dešava jer smo glasali za njega. Celog života je sin milionera. Šta njega brine ako petogodišnje dete nema da jede?”, otišao je Maradona u neku drugu krajnost.

Sledeće nedelje u Buenos Ajresu samit G20. Mnogo se anarhista, levičara i koga sve ne već okupilo u Argentini sa namerom da protestuje protiv vodećih svetskih političara. Nije tajna ni da su se juče zagrevali u sukobima Riverovih navijača i policije. A sad je Dijego ubalio šibicu…

(FOTO: Reuters)


tagovi

Boka juniorsRiver Plejt

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara