Škotska sve bolja, smeši joj se A grupa Lige nacija

Vreme čitanja: 2min | ned. 11.10.20. | 22:41

Pala i Slovačka

Škotska je vezala i sedmu utakmicu bez poraza. Posle mnogo bitne pobede na penale nad Izraelom u polufinalu baraža zd odlazak na EP, Škoti su u novom izdanju Lige nacija kao domaćin savladali Slovačku 1:0 i nastavili trend pozitivnih rezultata.

Sa ovom pobedom, Škotska je izbila na prvo mesto u dvojoj grupi i za tri dana protiv Češke u Glazgovu ima šansu da napravi ključni korak ka osvajanju prvog mesta i plasmanu u A grupu Lige nacija što je rezultat kojem se ni najveći optimisti nisu nadali.

Izabrane vesti

Posle iscepljujućih 120 minuta protiv Izraela u četvrtak, selektor Stiv Klark je očekivano napravio promene u prvoj postavi škotskog tima za večerašnju duel na Hempden Parku. Odbrana je ostala skoro ista. Maršal na golu, Robertson i O’Donel po bokovima i Galaher kao štoper, s tim što je drugog štopera igrao debitant Konsidin (33!) iz Aberdina umesto Kupera iz Lidsa. Pošteđeni su i vezisti Džek i Mekgregor, odnosno napadač Mekburni, a šansu da zaigraju su dobili Meklin, Flek i Frejzer. Škoti su promenili i formaciju u odnosu na meč sa Izraelom i vratili se na 5-3-2 pošto je vezista Mektominej igrao u štoperskom trilingu.

Silno oslabljeni Slovaci bez Škrinijara, Lobotke i još nekih igrača su posle 20 minuta ostali i bez povređenog Dude, pa nije ni čludo što je Škotska bila bolji tim u prvih pola sata. Ipak, domaćin nije uspeo da naplati tu incijativu osim nekoliko kornera iz kojih je zapretio. Najbolja šansa im je bio šut desnog beka O’Donela sa distance.

Posle desetak minuta bolje igre na poečtku drugog poluvremena, Škoti su stigli do traženog vođstva. O’Donel je sjajnim centaršutem našao Dajksa na petercu, a ovaj nije propustio zicer. 

Imao je Dajks ubrzo zatim i šansu za drugi gol ali je loše reagovao u završnici. Imao je potom šansu i rezervista Mekburni ali je pogodio prečku. Na kraju su Škoti zadržali minimalno vođstvo i ostvarili zasluženu i bitnu pobedu. 

LIGA NACIJA B - 3. KOLO

Nedelja

GRUPA 1

Norveška – Rumunija 4:0 (2:0)

/Haland 13, 64, 74, Serlot 39/

Severna Irska - Austrija 0:1 (0:1)

/Gregorič 42/

GRUPA 2

Izrael - Češka 1:2 (0:1)

/Zahavi 56 - Abu hana 14 autogol, Vidra 48/

Škotska - Slovačka 1:0 (0:0)

/Dajks 54/

GRUPA 3

Srbija – Mađarska 0:1 (0:1)

/Konjiveš 20/

Rusija – Turska 1:1 (1:0)

/Mirančuk 28 – Karaman 62/

GRUPA 4

Republika Irska - Vels 0:0

Finska - Bugarska 2:0 (1:0)

/Tejlor 52, Jensen 67





tagovi

reprezentacija škotske

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara