(©Reuters)
(©Reuters)

Slovenac platio privatni avion kako bi stigao na megdan Hrvatskoj

Vreme čitanja: 1min | sre. 24.03.21. | 11:44

Napadač ni po koju cenu nije želeo da propusti reprezentativne obaveze

Slovenija i Hrvatska će duelom u Stožicama zakazanim za večeras od 20.45 časova početi kvalifkacije za Svetsko prvenstvo u Kataru, a značaj dobrog rezultata na početku novog ciklusa za rivale na najbolji način oslikava potez Andraža Šporara.

Slovenački ofanzivac koji se u nedelju uveče našao u protokolu za utakmicu Brage i Benfike, trebalo je već sutradan da prisustvuje okupljanju nacionalnog tima, a u realizaciji neverovatnog poduhvata uspeo je uprkos trci sa vremenom i činjenici da je u Portugaliji na snazi ograničen vazdušni saobraćaj usled virusa korona.

Izabrane vesti

Ne želeći da propusti utakmicu sa Hrvatskom Šporar je odlučio da se u rodnu zemlju vrati privatnim avionom čime je pokazao koliku važnost za njega ima poziv selektora Matijaža Keka. Golgeter će se zahvaljujući požrtvovanoj odluci naći u konkurenciji za večerašnji susret u kojem će Slovenija pokušati da ostvari prvu pobedu u međusobnim duelima sa Hrvatskom, s obzirom na to da su dve reprezentacije od 1995. godine odigrale šest zvaničnih duela uz četiri pobede Vatrenih i dva remija.

Šporar je za nacionalnu selekciju odigrao 24 utakmice do sad i postigao dva pogotka, a učinak će imati priliku da popravi večeras, ali i tri dana kasnije portiv Rusije, odnosno 30. marta na gostovanju Kipru.

Fudbaler koji dres Brage nosi kao pozajmljeni igrač Sportinga u nedeljnom susretu je u igru ušao u 63. minutu, ali nije uspeo da makar ublaži poraz svog tima (0:2).



tagovi

Andraž ŠporarBragaFudbalska reprezentacija Slovenijefudbalska reprezentacija hrvatske

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara