Martin Šmit
Martin Šmit

Šmit šokirao Volfzburg: Otkaz u jeku borbe za opstanak, ima li sve to veze sa Bajernom?

Vreme čitanja: 2min | pon. 19.02.18. | 18:31

Klub je bio za nastavak saradnje, ali…

Samo šest poraza u 22 utakmice, al ii čak 11 nerešenih, te samo pet pobeda. Nije ova sezona po ukusu Volfzburgovih navijača, a za rukovodstvo kluba upravo je postala još gora. Martin Šmit je dao otkaz, jer smatra da je klubu potrebna promena na klupi kako bi sačuvao status bundesligaša. Zanimljivo, posebno zbog toga što je Volfzburg trenutno ipak iznad crte - doduše bod iznad - te i zbog toga što je uprava verovala u trenera i želela da sezoni završi sa njim. Međutim, Šmit se nije dao predomisliti.

Uprava je morala da popusti, iako je u saopštenju navela da nije saglasna sa Šmitovim motivima.
U klubu, svi smo bili čvrsto uvereni da će uspeti, da će okrenuti situaciju u našu korist. Nažalost, iznenadio nas je ovim nepredvidivim postupkom, posebno zato što nismo saglasni sa svim njegovim motivima”, naveo je direktor Tim Šumaher.

Izabrane vesti

Sportski direktor Olaf Rebe još je oštriji.
Voleli bismo da smo sa Martinom Šmitom sačuvali opstanak, ali nismo mogli da ga ubedimo da se predomisli. Kad je neko odlučan - to je za poštovanje, ali moram da priznam da sam razočaran”.

Ime novog šefa struke trebalo bi da bude objavljeno u utorak. Već u petak okršaj sa Majncom, Šmitovim bivšim klubom. Tamo ga je kao pomoćnika doveo Tomas Tuhel, koji je Šmitov talenat primetio još dok je ovaj drugi vodio rezervni tim švajcarskog Tuna. Tuhel je posle otišao u Borusiju Dortmund, Šmit preuzeo klupu Majnca, pa preko nje stigao do Volfzburga. Sada su obojica bez posla. Možda se ponovo udruže? U nekom većem klubu. Ostrvski mediji su spekulisali da je Tuhel u novembru odbio Everton, jer želi da radi samo u vrhunskom klubu. Nemački mediji baš pre nekoliko dana izvestili su da će na leto preuzeti dirigentsku palicu u Bajernu, jer je Jup Hajnkes tu samo da ugasi požar. Neko će posumnjati da je Tuhel rešio da obnovi saradnju sa Šmitom. Nije lako raditi u Bajernu bez saradnika u koje imaš puno poverenje.

(FOTO: Action Images)


tagovi

Martin Šmit

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara