Snežna bitka na Banovom brdu: Zvezda stavlja tačku na uspešnu jesen

Vreme čitanja: 3min | sub. 15.12.18. | 09:57

Brđani još nisu poraženi na svom terenu u Superligi, što im daje nadu u pozitivan rezultat

Tačku na više nego uspešnu jesen Crvena zvezda stavlja na snegom zavejanom Banovom brdu (15.00, TV Arena sport). Poslednje kolo ovog dela prvenstva crveno-beli su dočekali emotivno istrošeni, jer su u utorak imali duel sa Pari Sen Žermenom. Ipak, nije to nikakva novost za izabranike Vladana Milojevića, koji su u poslednje dve sezone naučili na koji način da se nose sa ovakvom vrstom opterećenja.

Čukarički iza sebe takođe ima dobru jesen. Tim Sima Krunića je odigrao možda i bolje od očekivanja i zabetonirao se na četvrtom mestu. Naravno, Crvena zvezda je veliki favorit, kao i u svim mečevima Superlige. Učesnik Lige šampiona je vezao tri prvenstvena trijumfa, uz fantastičnu gol razliku - 8:1.
"Čeka nas poslednja, izuzetno teška utakmica u ovom delu sezone i u ovoj godini. Gostujemo ekipi koja ima najbolji kontinuitet igara od početka prvenstva koja nije mnogo menjala sastav. Moj kolega Simo Kurnić jako dobro radi posao što se vidi i po mestu koje Čukarički zauzima na tabeli. Spremićemo se na najbolji mogući način i bez obzira na vremenske prilike, verujemo da ćemo pružiti maksimum i nadam se da ćemo završiti godinu trijumfalno kako smo i počeli", rekao je Milojević.

Izabrane vesti

Tradicija kaže da bi Crvena zvezda mogla da se prošeta do novog trijumfa. Crveno-beli su vezali četiri pobede u međusobnim okršajima sa Čukaričkim. Takođe, treba verovati u golove. Na prethodnih 11 međusobnih utakmica ova dva tima došlo je 3+.

Videćemo kako će to izgledati na snegom pokrivenim terenom i u kojoj meri će takvi uslovi pokvariti utisak utakmice koja je trebalo da bude pravi derbi jeseni, jer Čukarički ove sezone u Superligi još nema poraz na svom stadionu. Loši vremenski uslovi juče su bili ogromni protivnici fudbala u Humskoj, pa nije viđeno nije bilo prostora ni za igru, ni za šanse, a na kraju ni za golove, što je dovelo do jasnog pitanja - da li je uopšte trebalo igrati po takom vremenu?

Na Banovom brdu od juče intenzivno rade na čišćenju podloge, kako bi ona u optimalnom stanju dočekala današnji meč. Ipak, problem im sigurno predstavlja činjenica da padavine gotovo uopšte nisu prestajale, pa će napori oko čišćenja terena danas morati da budu još intenzivniji. Jasno je da uslovi nikako neće biti idealni za igru.

U svakom slučaju, sve to nije uticalo na pripreme dva tima za današnji okršaj.Izvesno je da Vladan Milojević neće moći da računa na Vujadina Savića, koji je propustio sve takmičarske mečeve od duela s Liverpulom, Milana Pakvova, koji je takođe završio sezonu, a iz povrede se vraća i Slavoljub Srnić, tako da strateg srpskog šampiona ni sa njim izvesno neće rizikovati.

Sa druge strane, kadrovska situacija u redovima domaćina je gotovo idealna, s obzirom da će meč propustiti samo Asmir Kajević zbog problema sa kartonima, dok su ostali potpuno spremni za megdan sa liderom šampionata.
"
Imamo veliki fond kvalitetnih igrača na raspolaganju, i kao i uvek u takvim situacijama slatke muke oko sastava tima. Trudićemo se da postignemo što bolji rezultat protiv protivnika kakav je Crvena zvezda, a zadovoljni bismo bili da ne izgubimo. Biće težak teren za igru, to je već sada jasno. Svakako da to ne odgovara niti jednom timu, ali prilagodićemo se uslovima. Moramo da budemo maksimalno koncentrisani, da pružimo maksimum, da svaki igrač da i više nego što može u ovom trenutku", rekao je Simo Krunić.

Ulaznice za današnji meč koštaju 400 dinara za istočnu tribinu, koja je rezervisana za gostujuće navijače, odnosno 500 za zapadnu, gde će pristalice domaćeg kluba. Pravdu na današnjem meču deliće Lazar Lukić iz Resnika, a pomagaće mu Bojan Banović i Goran Stanojević.

ČUKARIČKI - CRVENA ZVEZDA (15.00, TV ARENA SPORT 1)

Stadion Čukaričkog na Banovom brdu
Sudija:
Lazar Lukić (Beograd)

ČUKARIČKI (4-2-3-1): Stevanović - M. Stevanović, Puškarić, Šapić, Bogosavac - Đorđević, Docić - Zorić, Stojanović, Ovusu - Mudrinski.

CRVENA ZVEZDA (4-2-3-1): Borjan - Gobeljić, Stojković, Degenek, Hajdin - Jovičić, Krstičić - Ben, Marin, Simić - Boaći.

SUPERLIGA - 21. KOLO:

Petak:
Partizan - Mačva 0:0

Subota:
13.00 (1,38) Mladost (4,40) Rad (7,75)
13.00 (1,45) Radnik (4,00) OFK Bačka (7,00)
13.00 (2,00) Spartak (3,20) Voždovac (3,70)
13.00 (1,55) Zemun (3,80) Dinamo (5,90)
15.00 (8,50) Čukarički (4,50) Crvena zvezda (1,35)

15.00 (2,25) Vojvodina (3,00) Proleter (3,30)

Nedelja:
19.00 (3,70) Napredak (3,25) Radnički N (2,00)

Foto: Star Sport


tagovi

Vladan MilojevićSimo Krunić

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara