Muljao sa sudijom? Maks Alegri
Muljao sa sudijom? Maks Alegri

Snimci koji potresaju Italiju - Juventus i sudije! Da li je bilo dogovora oko pobede? (VIDEO)

Vreme čitanja: 1min | pon. 30.04.18. | 08:40

I tužilac FS Italije zatražio da mu se odstave sporni detalji

Možda je Juventus stavio šapu na novi "skudeto" posle kiksa Napolija u Firenci i poraza od 0:3, pošto ima četiri boda više, ali daleko od toga da Stara dama mirno dočekuje predstojeći finiš sezone, pošto je ozbiljna mrlja bačena na pobedu nad Interom od 3:2. 

Naime, glavni tužilac Fudbalske federacije Italije zatražio je da mu se dostavi snimak na kome trener Juventusa Maks Alegri razgovara sa četvrtim arbitrom utakmice Paolom Taljaventom. Razlog je detalj iz miks zone, po završetku subotnjeg derbija, kada je Alegri, dok je arbitar prolazio pored njega, oslovio ga nadimkom - Talja - i prokomentarisao suđenje glavnog sudije Danijelea Orsata.
"Dobro je prošlo zaista... Bio je dobar... Unapredite ga", navodno je Alegri rekao četvrtom arbitru što je izazvalo kontroverze. 

Izabrane vesti

"Promosso", kako je na kraju rekao Alegri, italijanski je izraz za nekoga ko je položio ispit i ko je spreman da pređe na sledeći nivo.

Prema tvrdnji italijanske novinske agencije ANSA, tužilac FS Italije Đuzepe Pekoraro tražio je da mu se dostavi taj snimak da bi video ima li šta sporno na njemu.

Drugi video koji se pojavio na internetu pokazuje kako je četvrti sudija Taljavento, navodno, posle izjednačujućeg gola Huana Kvadrada za 2:2 rekao u mikrofon sudijama "Nel recupero vinciamo", odnosno "Pobedićemo u nadoknadi".

Iguainov gol za 3:2 usledio je koji trenutak kasnije, ali nije sigurno koliko je ova optužba realna, jer je možda pričao u kontekstu nadoknade vremena.

U svakom slučaju, na pobedu Juventusa od 3:2 sa igračem više u nadoknadi bačena je senka, a videćemo šta će nadležni organi utvrditi.

Foto: Action Images


tagovi

Masimilijano AlegriPaolo Taljavento

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara