Šok na Dragau, Brazil nije uspeo da slomi Panamu (VIDEO)

Vreme čitanja: 2min | sub. 23.03.19. | 19:57

Tite ima dosta razloga za brigu...

Šest utakmica posle Mundijala i šest pobeda. Bez primljenog gola. Možda i najubedljiviji trijumf očekivao se u sedmoj, ali umesto goleade Brazilci su ozbiljno kiksnuli i verovatno zabrinuli naciju pred završni turnir Kopa Amerika koji se održava na leto u njihovoj domovini. Titeov Selesao nije uspeo da sruši Panamu na stadionu Dragao u Portu - 1:1

Igrački vrlo skromni momci iz Paname kojima je najveće ime novi selektor Hulio Deli Valdes istakli su se velikom borbenošću zahvaljujući kojoj su i napravili jedno od najvećih iznenađenja tokom ove reprezentativne pauze. Brazilci su dominirali, imali posed i mnogo više pokušaja, ali nedostajao im je završni pas. Doduše, činjenica da Tite nije pozvao ili nije mogao da računa na neke od najvećih zvezda, poput Nejmara, Marsela, Danija Alvesa, Daglasa Koste, Vilijana...nije zanemarljiva.

Izabrane vesti

Brazilci su poveli pogotkom debitanta Lukasa Pakete kome je ukazana velika čast da ponose dres sa brojem deset. On je pogodio u 32. minutu posle asistencije Kazmeira i ne baš spretne intervencije golmana Mehije. Panama je izjednačila onako kako je jedino mogla - iz prekida. Jer drugačije nije mogla ni da priđe golu Edersona. Igrao se 36. minut kada je Dejvis centrirao, a Maćado bio najviši u skoku. 

Usporeni snimak otkrio je da se radilo o ofsajd poziciji, međutim arbitri nisu imali pomoć VAR-a i gol je priznat. 

U drugom delu Tite je izvršio tri izmene, probao sa Felipeom Andersonom, Evertonom i Gabrijelom Žezusom - nije pomoglo. U petom minutu nadoknade čak je Panama imala šansu da dođe do trijumfa. Fahardo je šutirao sa desetak metara i spoljni deo mreže. Bila je to jedina ozbiljna šansa za Deli Valdesov tim za 90 minuta...


BRAZIL - PANAMA 1:1 (1:1)
/Paketa 32 - Maćado 36/

Brazil (4-3-3): Ederson - Fagner, Militao, Miranda, Teljes - Artur (Felipe Anderson), Kazemiro, Paketa (Everton) - Rišarlison, Firmino (Žezus), Kutinjo. 

Panama (5-4-1): Mehija - Muriljo, Maćado, Kamings, Eskobar, Dejvis - Kintero, Kuper (Voker), Godoj, Rodrigez - Tores (Fahardo).  

Foto: Reuters


tagovi

Prijateljske utakmiceLukas PaketaTitePanamaBrazil

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara