Adama Traore
Adama Traore

Šok transfer leta - Pari Sen Žermen dovodi fudbalera Midlzbroa?!

Vreme čitanja: 2min | pon. 18.06.18. | 22:23

Nije šala...

Uobičajena je to situacija: svakog prelazog roka najbogatiji klubovi se dovode u vezi sa gotovo svim dostupnim velikim igračima. Pa tako i Pari Sen Žermen. Ali ovog puta nešto nije u redu. Jer Adama Traore nije veliki igrač, a opet bi prema pisanju dnevnika Arab Njuz mogao da na leto pređe na Park prinčeva?!

Da se razumemo, Traore iza sebe ima odličnu sezonu u Midlzbrou. Postigao je pet golova i namestio još 10, ali to je ipak Čempionšip, druga liga Engleske. A Pari Sen Žermen želi da bude najbolji u – Evropi. Otkud onda 22-godišnji Španac, poreklom iz Senegala?

Izabrane vesti

Vrlo prosto. Pari Sen Žermen će ubuduće morati da posluje znatno ekonomičnije. Već mu je Uefa progledala kroz prste ovog leta. To znači i da će morati da se ratosilja igrača sa gigantskim platama i učinkom koji ne prati te silne nule na ugovorima. Recimo, moraće da odu Anhel Di Marija i Julijan Draksler. Njihova primanja Sveci više neće moći da tolerišu. Ali, ne mogu baš ni da prodaju sve i da se oslone na klince iz omladinskog pogona. I otud Traore.

Školovan u Barseloni, prodat Aston Vili za 10.000.000 evra 2015, pa narednog leta Midlzbrou za 8.250.000. Seniorskog iskustva već ima, zaslužio je i status U21 reprezentativca Španije što govori da ima i svetlu budućnost. A bio bi jeftina opcija. U ugovoru sa Midlzbroom je otkupna klauzula u visini od 18.000.000 funti (oko 20.500.000 evra) koja je stupila na snagu kada klub nije uspeo da se domogne Premijer lige. Plata ne bi bila ni prineti onoj koju su imali Di Marija i Draksler. Sve skupa – desetine miliona bi uštedeo PSŽ kad sve uzmemo u obzir.

Postoji čak i mogućnost da Traore zvanično ode u neki od klubova katarskog prvenstva, a onda u PSŽ dođe na pozajmcu. Tu rupu u propisima Mančester Siti je već koristio kada je dovodio Frenka Lamparda na “pozajmicu“ iz Njujork Sitija. Tri meseca ranije, Uefa je kaznila Siti zbog preteranog trošenja. Istog leta kažnjen je i PSŽ. Sad je opet pod lupom zbog već čuvenih slučajeva Nejmara i Kilijana Mbapea od prošlog leta.

A kako šeici iz Katara nisu odustali od sna da u Pariz dovedu Kristijana Ronalda – sada ljutog na Real – moraće da zaista srede finansijske knjige. Možda bi čak mogli da žrtvuju i Mbapea. U svakom slučaju će morati da skrate platni spisak i za rezerviste dovedu ipak malo skromnije igrače od Drakslera recimo. Traore se uklapa u taj plan.

(FOTO: Action Images)


tagovi

Letnji prelazni rok 2018Adama Traore

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara