Šok u Briselu! Pao Anderleht, Standard napada duplu krunu (VIDEO)

Vreme čitanja: 2min | čet. 10.05.18. | 16:06

Sjajna ekipa Rikarda Sa Pinta preuzela drugo mesto i u slučaju kiksa Briža već u nedelju bi mogla da napadne prvo mesto

Kakva sezona! Kakav preokret za Standard! Ekipa koja se bukvalno raspadala poslednjih godina, ove sezone na jedvite jade obezbedila plasman u plej-of za šampionsku titulu, biće u prilici da se u poslednja dva kola bori za nju. Sastav Rikarda Sa Pinta, koji je ovog proleća već osvojio nacionalni kup, danas je na fantastičan način protutnjao Briselom, savladao domaći Anderleht, preuzeo drugo mesto i sada se nada kiksu vodećeg Briža u Šarlroi - 1:3 (0:0).

Jedini igrač vredan pohvala u domaćem timu bio je srpski internacionalac Lazar Marković, koji je dobio mnogo duela na levom boku, bio najzaslužniji za pogodak Teodorčika u 63. minutu, ali je tokom drugog poluvremena dobio neugodan udarac u nogu, pa je morao van terena u završnici meča, što je značajno olakšalo posao Standardu.

Izabrane vesti

Da su ubedljivo u najboljoj formi od svih timova iz gornjeg doma belgijskog fudbala izabranici nekadašnjeg trenera Crvene zvezde pokazali su u drugih 45 minuta, kada su brzim kontranapadima zadavali teške udarce nedovoljno dobrom domaćinu. Vrhunac sjajne igre gostiju bio je poslednji pogodak Standarda, koji je posle kontranapada krunisao najbolji igrač utakmice Edmilson Žunior. Sjajni Brazilac je postigao prvi i treći gol za goste i namestio pogodak Renoa Emona u 51. minutu. Ipak, mora se napomenuti i da je kod poslednjeg pogotka sjajnu kontru istrčao kapiten Medi Karsela i ostavio loptu na tacnu svom saigraču.

Standard je sada na bod od Briža i nada se makar nerešenom rezultatu u Šarlroi. Ukoliko bude tako, u nedelju će se od 18 časova u Standardu voditi najvažnija bitka u ovoj sezoni, a Standard će, s obzirom na sjajnu formu, biti favorit za osvajanje sva tri boda.

BELGIJA 1 (PLEJ-OF) - 8. KOLO

Četvrtak
Anderleht - Standard 1:3 (0:0)
/Teodorčik 63 - Edmilson 48, 78, Emon 51/

18.00: (3,80) Šarlroa (3,40) Klub Briž (1,92)
20.30: (2,00) Genk (3,35) Gent (3,50)

* Kvote su podložne promenama


tagovi

Rikardo Sa PintoEdmilson Žunior

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara