Solari: Kakva je moja ideja? Da igramo s m...ma

Vreme čitanja: 2min | uto. 30.10.18. | 14:33

Zatekao sam grupu momaka koja pati, ali vidim da su željni da sve okrenu u svoju korist, poručio novi trener Reala

Nekoliko sati pošto je zvanično zaseo u fotelju i preuzeo, barem privremeno, rukovođenje timom najvećeg kluba na svetu, Santijago Solari po prvi se obratio medijima. I bio je dosta zanimljiv. 

Real sutra očekuje početak takmičenja u Kupu kralja, ekipa ide u goste niželigašu Melilji, a situacija je daleko od idealne, što ni novi trener nije sporio...
"Zatekao sam grupu momaka koja pati, ali vidim da su željni da sve okrenu u svoju korist. Neće biti lako, ali to su sve šampioni i raznici. Bitno je da oni žele da idu napred", počeo je argentinski stručnjak koji je do juče vodio Kastilju, drugi tim Reala.  

Izabrane vesti

Upravo iz tog razloga usledilo je potpuno logično i očekivano pitanje: da li je on novi Zinedin Zidan?
"Zuzu je jedna od najvećih figura Madrida. Moramo da ga ostavimo na miru u toj njegovoj veličini".

Solari nije želeo direktno da odgovori na pitanje da li je pre preuzimanja funkcije razgovarao sa Đulenom Lopetegijem...
"To je privatna stvar". 

Ni o ciljevima Solari nije rekao mnogo toga konkretnog...
"Svi idemo korak po korak u ovoj profesiji. Kako mi treneri tako i igrači. Važno je da cilj bude postavljen na dnevnom nivou. Svi moramo da znamo šta treba da radimo svakog trenutka"

Lopetegi nije davao šansu skupo plaćenom tinejdžeru Vinisijusu. Solari ga je vodio u Kastilji i očekuje se da će Brazilac igrati mnogo više.
"Vini je sjajan, mlad igrač. Izuzetno talentovan momak. Uostalom, nema igrača u našem timu koji nemaju potreban nivo kvaliteta". 

Ali disproporcija između kvaliteta i rezultata je očita...
"To već nije moja odgovornost. Ja imam veliki entuzijazam, veliko zadovoljstvo što sam dobio šansu... Rad u Realu je sjajna prilika da se dokažete. Madrid svojom veličinom prevazilazi sve nas. Kakva je ideja za prvu utakmicu? Da odemo tamo i igramo s mu..ma"!

Pa ako ovako nastavi, barem na konferencijama, biće zanimljivo sa Solarijem u naredne dve nedelje...


tagovi

Santijago Solari

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara