David De Hea i Din Henderson (©Reuters)
David De Hea i Din Henderson (©Reuters)

Solskjer pritiska De Heu s povišicom od 40 odsto Hendersonu, račun za golmane ide na 31.700.000 evra?!

Vreme čitanja: 3min | sre. 19.08.20. | 10:24

Norvežanin ozbiljno računa na mladog čuvara mreže, a ovim potezom pokušava da razmrda i dugogodišnju “jedinicu“

Kada vam je prvo ime na platnom spisku golman i kada je godišnja plata veća od 20.000.000 evra, logično je očekivati da ste na toj poziciji sigurni i da ne morate da pribegavate nikakvim vanrednim merama. U slučaju Mančester junajteda situacija je potpuno vanredna...

Dok godišnje inkasira neverovatnih 20.000.000 evropskih novčanica, što je blizu 400.000 evra sedmično, David de Hea je bio jedna od najslabijih karika Mančester junjateda protekle sezone. I situacija se pogoršava kako vreme prolazi...

Izabrane vesti

Španac koji je nekada važio za nepremostivu prepreku čak i najubojitijih golgetera danas sve manje pruža igre koje opravdavaju veliki račun na kraju svake fiskalne godine. Sve češće De Hea zna da kiksne i direktno utiče na ishod Junajtedovih utakmica, zbog čega se mesecima vodi polemika da li je Španac zaista tako nezamenjiv kako se nekada činilo. Pogotovo je ta tema postala aktuelna otkako je Din Henderson završio još jednu odličnu sezonu u Šefild Junajtedu i bio među najboljim čuvarima mreže u Premijer ligi i generalno Ligama petice.

Produkt Junajtedove škole još čeka da dobije adekvatnu šansu na Old Trafordu, a ona bi mogla da dođe mnogo pre nego što se možda i očekivalo ako De Hea ne bude povratio samopouzdanje i radio ono po čemu je godinama bio gotovo neprikosnoven. Realnija je priča da će engleski reprezentativac morati da sačeka bar još jednu godinu dok Junajted ne vidi da li je De Hea odavno prošao svoj zenit ili je kriza samo bila privremena, s obzirom da je poznato da golmanima vrhunac dolazi kada već zagaze u četvrtu deceniju života.

Da bi na Old Trafordu pokazali da ipak računaju na Hendersona Ole Gunar Solskjer je insistirao na tome da se sinu klupske škole opet pojača ugovor koji je potpisan pre samo godinu dana. Tada je dobio platu od 66.000 evra sedmično, a sada ga čeka povišica od 40 odsto i ići će na 110.000 evropskih novčanica. Naravno, ako pregovori koji traju sa Hendersonovim zastupnicima budu uspešni.

Ovakav potez sportskog sektora Junajteda može se posmatrati i kao Solskjerov mehanizam da opomene i malo razmrda De Heu koji odavno nema pravu konkurenciju na golu Junajteda. Možda je zato delimično i došlo do pada u njegovoj formi, a ovo bi mogao da bude način da mu se pokaže da nije nedodirljiv. De Hea je svoju čast nedavno branio rečima da je i dalje prvi golman Junajteda i da će to dokazati u predstojećoj sezoni.

Ono što je senzaciji sklonim ostrvskim novinarima odmah zapalo za oko jeste račun koji će Junajted plaćati sedmično, odnosno godišnje izdvajati samo za golmane. Naime, ako se Hendersonu da 110.000 evra, a De Hea već ima 390.000 evra, samo njih dvojica koštaće klub okruglo pola miliona evra! Kada se na to dodaju još i Serhio Romero sa platom od 77.500 i Li Grent sa 33.000 evra, onda je to 610.500 evra sedmično! Odnosno preko 31.700.000 evra godišnje!

Naravno, od te sume treba oduzeti i deo koji bi eventualno nastavio da plaća Šefild Junajted, pod uslovom da Mančester Hendersona pošalje tamo na još jednu pozajmicu. Za Hendersona se ozbiljno interesuje i Čelsi, ali dosad nije bilo nijedne zvanične ponude, dok Junajted za engleskog čuvara mreže traži minimum 60.000.000 evra! Na Stamford Bridžu su jako oprezni po pitanju novog golmana, pogotovo nakon ogromnog kiksa sa zvaničnom najskuplje plaćenim golmanom u istoriji fudbala Kepom Arizabalagom (80.000.000 evra), pa se oko nove “jedinice“ u Zapadnom Londonu još lome koplja.

Solskjer je na slatkim mukama jer je sada nezamislivo da Henderson bude druga opcija De Hei, a ne ide ni da golman s 20.000.000 evra plate sedi na klupi. 



tagovi

David De HeaDin HendersonLetnji prelazni rok 2020

Obaveštavaj me

Man. Junajted

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara