Solskjerovi metodi vredni pol-pozicije

Vreme čitanja: 2min | uto. 15.01.19. | 10:20

Engleski mediji kažu da je sada on prvi favorit da vodi Mančester Junajted od leta

Kako pišu engleski mediji, Ole Gunar Solskjer je trenutno favorit da ostane na klupi Mančester Junajteda i od leta. Ed Vudvord je lično otišao u svlačionicu na Vembliju i čestitao Norvežaninu na pobedi protiv Totenhema.

Ole do sada ima stoodstotan učinak na klupi Mančester Junajteda tako što je dobio svih šest utakmica na kojima je vodio Crvene đavole otkako je preuzeo štafetu od Žozea Murinja u decembru.

Izabrane vesti

Uprava Mančester Junajteda je takođe impresionirana sa onim što je videla pre utakmice protiv Totehnema, odnosno kako je Solskjer taktički pripremio tu utakmicu u Dubaiju protekle sedmice. Upravo protiv Maurisija Poketina za koga se ističe da je želja Junajteda za leto. Bio je prvi pik sve do poraza od Mančestera, a posle ove utakmice Solskjer je izbio na pol-poziciju.

Norvežanin je pre svega kupio poverenje promenama na terenu. Odnosno pobedama, da budemo precizniji. Međutim, doprineo je i nekim stvarima koje se ne tiču samo bodova i pobeda. Recimo, njegova zapovest je da svi igrači kada dolaze na utakmice nose zvanična klupska odela sa sve kravatom. Dakle, na utakmicu se ne dolazi u trenerci.

Kažu ljudi povezani s Mančesterom da je to učinio po uzoru na ser Aleksa Fergusona. Takođe, pokušao je na mini-pripremama u Dubaiju (kako ih je nazvao), da približi igrače jedne drugima van terena. Kada su se vratili u Englesku, tražio je da ekipa bude smeštena odmah pored stadiona, da bi se izbegla gužva u saobraćaju sa čime je Junajted imao problema ranije pred utkamice. Dakle, pokušava Norvežanin da drži sve stvari pod kontrolom.

Sa pobedom nad Poketinovom ekipom Crveni đavoli su se poravnali sa petoplasiranim Arsenalom. Sada oba tima imaju po 41 osvojen bod. Solskjer je pre svega doveden kao privremeni trener posle otkaza koji je uručen Murinju. Ali izgleda da mu šanse za ostanak na klupi rastu konstantno i to ne samo kod navijača i igrača, već i u  klupskoj upravi.

Što je i najvažnije.

Solskjer je polovinom decembra potpisao ugovor do kraja sezone, a tu je praktično na pozajmici iz Moldea. Pomenuli smo Poketina. Pored njega do sada se u vezu sa klupom Mančestera povezivali i Zinedin Zidan, Čolo Simeone, Geret Sautgejt, Antonio Konte, Maks Alegri, Marko Roze...

Međutim, u ovom momentu je Solskjer na pol-poziciji.

Foto: Reuters


tagovi

Ole Gunar Solskjer

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara