Špance je divno gledati, ali Italijani imaju strašnog Kjezu i sve što je potrebno da budu evropski šampioni (VIDEO)

Vreme čitanja: 2min | ned. 16.06.19. | 23:00

Slavlje Azura nakon preokreta u Bolonji, uz dva gola fantastičnog napadača Fiorentine - 3:1

Španija je tehnički besprekorna, pra je milna gledati mladu selekciju Crvene furije kada kontroliše loptu, ali Italija ima ono što je potrebno da bi se osvojilo Evropsko prvenstvo za igrače do 21 godone - samopouzdanje, fizičku snagu i igrače koji su već sada u stanju da naprave ogromnu razliku na ovakvim turnirima. Nošeni fantastičnim Federikom Kijezom Azurini su poništili evrogol velemajstora Danija Sebaljosa i napravili ogroman korak ka plasmanu u polufinale - 3:1 (1:1).

Italijani su imali ogromnih problema sa Špancima u prvom poluvremenu. Selekcija Luisa de la Fuentea je besprekorno kontrolisala rezultat posle Sebaljosovog gola. Azuri nikako nisu uspevali da dođu do poseda i pravog odgovora na dominaciju protivnika, ali se onda sve promenilo u ključnom 36. minutu. Kjeza je pokazao da ga s razlogom smatraju možda i najvećim talentom italijanskog fudbala u ovom trenutku. Primio je loptu na levom boku u stilu Zinedina Zidana, potom je pretrčao svog protivnika, a onda kada je golman Furije Unaj Simon očekivao povratnu loptu usledio je projektil u bliži ugao.

Izabrane vesti

Od tog trenutka se utakmica psihološki u potpunosti preokrenula na stranu Italije, koja je u drugom poluvremenu iskoristila sve adute, a pre svega samopouzdanje i evidentnu razliku u fizičkoj snazi, da dođe do velikog, možda i presudnog slavlja u grupi A. Luiđi di Bijađo je osetio pravi trenutak da na teren umesto Kena ubaci Kutronea. Napadač Milana je u protivnički šesnaesterac uneo dodatni nemir i upornost, što je krunisano u 64. minutu drugim golom Kjeze.

Španci su svoju sudbinu zapečatili u 82. minutu. Karlos Soler je bespotrebno povukao Pelegrinija u svom šesnestercu, pa je nakon intervencije iz VAR sobe dosuđen jedanaesterac. Vezista Rome je preuzeo odgovornost i postigao konačan rezultat utakmice.

Italijan za tri dana igraju odlučujući meč sa Poljskom, koja je savladala Belgiju, dok će Španija na megdan Crvnim đavolima, uz nadu da sa šest osvojenih bodova može do pozicije najboljeg drugoplasiranog.

EVROPSKO PRVENSTVO U21 - 1. kolo:

Grupa A

Nedelja

Poljska - Belgija 3:2 (1:1)
/Zurovski 26, Bjelik 52, Šimanski 79 - Leja 16, Kolos 84/

Italija - Španija 3:1 (1:1)
/Kjeza 36, 64, Pelegrini 82 - Sebaljos 9/

 

Grupa B

Ponedeljak
18.30, Trst: (2,15) Srbija (3,25) Austrija (3,60)
21.00, Udine: (1,60) Nemačka (4,00) Danska (5,70)

Grupa C

Utorak

18.30, San Marino: (3,60) Rumunija (3,20) Hrvatska (2,05)
21.00, Čezena: (2,60) Engleska (3,00) Francuska (2,75)

TABELA DRUGOPLASIRANIH

NAPOMENAKvote su podložne promenama

FotoReuters


Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara