Orlovi na treningu u Kataru (©MN Press)
Orlovi na treningu u Kataru (©MN Press)

Španci vide Orlove kao mundijalsku minu: Srbija je vuk u jagnjećoj koži, nije gora od Hrvatske 2018.

Vreme čitanja: 2min | sre. 23.11.22. | 16:15

Posebne pohvale za Dušana Vlahovića i Aleksandra Mitrovića, ali i ostale momke koju igraju ili su igrali u Primeri

(Od dopisnika Mozzart Sporta iz Madrida)

“Srbija može biti najveće iznenađenje Mundijala. Ne čine mi se nimalo lošiji od Hrvatske koja je stigla do polufinala 2018. godine“, izjavio je Aksel Tores, jedan od onih novinara “štrebera“ koji poznaju fudbal do detalja i upućeni su u sve reprezentacije i klubove sveta.

Izabrane vesti

Obratite pažnju na Srbiju“, nastavlja Tores, sa posebnim naglaskom na Dušana Vlahovića i Aleksandra Mitrovića u napadu i podseća na Svetsko prvenstvo do 20 godina koje je Srbija osvojila 2015.

Mada je ova izjava najradikalnija koja se čula u španskim medijima, postoji generalna saglasnost da će iz “grupe smrti“, pored neprikosnovenog Brazila, dalje proći Srbija, i da je potom ne treba gubiti iz vida. Ističe se poslednji uspeh u Ligi Nacija i direktan plasman u Katar protiv Portugala.

Za Dušanom Vlahovićem i dalje plaču navijači Atletika koji je propustio da ga dovede. Mediji kažu da je ozbiljan kandidat za najboljeg strelca Mundijala. Uz njega, ističe se Aleksandar Mitrović, koji Špancima nije toliko poznat, pa upućeni objašnjavaju da je treći golgeter kvalifikacija iza Memfisa Depaja i Herija Kejna, i jedan od najboljih strelaca Premijer lige. A o Tadićevom golu protiv Bahreina se govori kao “trenutku koji može da odluči utakmicu“.

Još uvek se pomalo bore sa našim imenima, pa je Vanja Milinković-Savić ponegde nazvan Valja, a Srđan Babić Srdn, premda ovaj poslednji igra u Almeriji, a i braća Milinković-Savić se pominju jer nisu tako uobičajena pojava, a pritom su rođeni u Španiji. Naravno, poznatiji im je Sergej. I Filip Kostić je mnogima zapeo za oko nakon Ajntrahtovih uspeha u Evropi.

Ovdašnji mediji ipak najbolje poznaju “svoje“, pa ih zanima da li bi Predrag Rajković, koji odlično brani u Majorki, mogao da se nađe na golu, ne shvataju zašto Luka Jović u Španiji nije pokazao ono što pokazuje u reprezentaciji i drugim ligama, pominju se i Stefan Mitrović, Nemanja Maksimović i Nemanja Gudelj.

Čega se sećate sa prethodnih Mundijala?“, bilo je jedno od pitanja nedavno postavljenih saradnicima emisije Largero.

Za 1990. godinu, svi saradnici su jednoglasni: “Dragana Stojkovića“.

Fudbaler koji ih je sprečio da se tada plasiraju u četvrtfinale, uživa puno poštovanje i kao selektor. Govore o njemu kao odličnom strategu, spremnom za inovacije, koji se izvrsno prilagođava igri protivnika. 

Veličina i snaga igrača koja imponuje, intenzitet igre i odlične tehničke sposobnosti su, po Špancima, naše najvažnije karakteristike.

"Borbeni su, ambiciozni i skupo prodaju svoju kožu“, navodi katalonski Mundo Deportivo.

Dinamit u napadu, džinovi u odbrani i zabavni i maštoviti igrači veznog reda, još su neki od epiteta.

"Srbija je vuk u jagnjećoj koži, kojeg niko ne želi za rivala“, zaključak je španskih medija.

Čak ni Brazil ne sme da se opusti.

Piše: Ognjenka Marić


tagovi

Katar2022fudbalska reprezentacija Srbije

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara