©Starsport
©Starsport

Spartak na "prijateljskom" gostovanju vreba novi plen

Vreme čitanja: 2min | sub. 28.10.23. | 12:06

Subotičani i Nišlije povezani posebnom sponom, ali bez kočnice na terenu Mozzart Bet Superlige

Posle utakmice sa Partizanom pred fudbalerima Spartaka je novi veliki izazov u Mozzart Bet Superligi Srbije. U predstojećem kolu očekuje ih gostovanje Radničkom iz Niša koji se nakon pobede u Lučanima nada nastavku dobrih rezultata.

Sam pomen ovog duela u svakom poznavaocu fudbala i navijanja u Srbiji budi pozitivna osećanja. Još od međusobnih utakmica iz perioda bivše Jugoslavije, do danas, ovaj duel imao je nešto posebno. Daleko je on od nekog derbija, tu nepostoji nikakvo drugo rivalstvo osim sportskog. Ovo je jedna sasvim drugačija priča. Bratstvo navijača Spartaka, popularnih Marinaca i navijača Radničkog, Meraklija koje datira još od 1992. godine svakako je umnogome doprinelo da se na prvi pogled obična ligaška utakmica tretira drugačije.Toliko međusobnih razlika a sa druge strane i sličnosti zbližila su zajednička navijanja, gostovanja i druženja u proteklih 30 godina .Kada bi u Srbiji bilo više ovakvih primera, možda bi se publika i vratila na stadione.

Izabrane vesti

No, hajde da se vratimo na temu fudbala i sutrašnje utakmice. Posle pobede nad TSC-om u Bačkoj Topoli (0-2) fudbaleri Spartaka izgubili su na svom terenu od trenutnog lidera na tabeli Mozzart Bet Superlige Srbije, Partizana (0-3) iako su ostavili dobar utisak, posebno u prvom poluvremenu kada su dosta defanzivnom igrom uspešno osujećivali pokušaje beogradskih crno-belih.

Šef stručnog štaba Spartaka Aleksandar Keržakov optimističan je po pitanju igre svog tima ali i obazriv pred ovaj susret:

"Što se tiče prošle utakmice sa Partizanom nismo ispunili rezultatska očekivanja, ali kada govorimo o igri veći deo utakmice igrali smo dobro. Najvažnije je bilo da se oporavimo od tog duela a za to je bilo potrebno vreme.Predstojeći meč u Nišu biće težak, na poslednjoj njihovoj utakmici koju smo gledali igrali su dobar fudbal. Jednostavno smatram da njihova trenutna pozicija na tabeli ne odražava njhov trenutni kvalitet jer je to dobra ekipa sa dobrim igračima koju ne smemo podceniti".

Spartak se trenutno nalazi na devetoj poziciji dok je Radnički dvanaesti na tabeli Mozzartbet Superlige Srbije što je ispod očekivanja posebno za izabranike Nikole Trajkovića koji će u ovoj utakmici sigurno ići na pobedu koja bi im mnogo značila kada je u pitanju borba za plej-of jer bi prišli na samo bod zaostatka svom sutrašnjem rivalu. Manjka motiva ne nedostaje ni subotičkim plavo-belima koji bi se sa druge strane pobedom ozbiljno primakli vrhu tabele.


MOZZART BET SUPERLIGA - 13. KOLO

Petak

Javor - Napredak 0:2 (0:2)

/Bojović 11, 19/

Subota

15.00: (2.05) Radnik (3.35) Železničar (3.80)

18.30: (12.00) IMT (6.50) Crvena zvezda (1.22)

18.30: (1.80) Radnički Niš (3.50) Spartak Subotica (4.70)

Nedelja

13.00: (2.05) Radnički KG (3.40) Mladost (3.60)

16.30: (2.10) Čukarički (3.45) Vojvodina (3.50)

18.30: (1.32) Partizan (5.30) Voždovac (9.50)

19.00: (1.57) TSC (3.90) Novi Pazar (6.25)

*kvote su podložne promenama

Piše: Oliver Nagel


tagovi

SpartakSpartak SuboticaRadnički Niš

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara