Spartak želi da otkupi Maksimovića

Vreme čitanja: 2min | uto. 08.05.18. | 09:23

Masimo Karera zadovoljan je igrom srpskog defanzivca

Kada je Nikola Maksimović prešao iz Torina u Napoli za 26.000.000 evra delovalo je da će u Napulju imati svetlu budućnost, ali je ipak morao na pozajmicu u januaru. Izbabrao je da to bude Spartak iz Moskve - i nije pogrešio. Odigrao je dovoljno dobro da sada stižu vesti iz Italije kako je Spartak iz Moskve zainteresovan da zadrži i otkupi ugovor Nikole Maksimovića.

Italijanski mediji pišu čak i da je Spartak poslao ponudu Napoliju, ne ističe se tačna brojka, ali se spekuliše da je u rangu od 14.000.000 evra. Ruski tim ga je platio 2.200.000 evra za čistu pozajmicu do leta, ali izgleda da žele i u buduće da gledaju srpskog fudbalera u svojim redovima.

Izabrane vesti

Neće biti lako Spartaku da se izbori za Maksimovića, pre svega zbog pomenute sume koju je Napoli platio kako bi doveo Maksimovića u svoje redove. Napolitanci praktično nemaju šanse da vrate uloženih 26.000.000, ali će dati sve od sebe da izvuku koliko god mogu.

Uglavnom, najvažnije za sve strane je da Spartak želi da zadrži Maksimovića, a vremena ima dovoljno da se sve dogovori i utanači.

Maksimović je počeo karijeru u Slobodi iz Užica, kasnije je igrao za Crvenu zvezdu, Torino, Napoli, a od zimus je na pozajmici u Moskvi.

Jedan od razloga što je Maksimović odabrao Moskvu svakako je i činjenica što će se u Rusiji odigrati Svetsko prvenstvo.

Nikola je u dresu Spartaka odigrao osam utakmica u ligi, proveo je na terenu 630 minuta, od čega je sedam puta počinjao kao starter i jednom je ušao sa klupe. U Kupu Rusije je igrao na dva meča i na oba duela je bio starter.

Foto: Star sport


tagovi

Nikola MaksimovićLetnji prelazni rok 2018

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara