Danilo Pantić u novom okršaju s Brđanima
Danilo Pantić u novom okršaju s Brđanima

Spas ili propast

Vreme čitanja: 3min | sre. 09.05.18. | 10:00

Ukoliko nadoknade dva gola zaostatka iz prvog meča i plasiraju se u finale Kupa u Humskoj će moći da ocene sezonu uspešnom. U suprotnom...

Meč koji može da „izvadi“ Partizanovu sezonu. A za to je potrebna pobeda crno-belih od minimum dva gola razlike nad Čukaričkim, kako bi nadoknadili zaostatak iz prvog meča s Banovog brda (2:4) i plasirali se u finale Kupa Srbije, gde bi bili favoriti, bez obzira na ishod drugog para, Mladost - Mačva.

Vraški težak posao čeka večeras od 20 časova (TV Arena Sport 1) tim Miroslava Đukića. Što zbog forme, što zbog igračkog kadra.

Izabrane vesti

Branilac trofeja je u poslednja dva superligaška kola poražen od Vojvodine (1:2) i izvukao se protiv Napretka (2:2), ali ga osim rezultata više brine igra odbrane, pošto je na minulih šest utakmica primio čak 12 golova. Jasno je, svaki novi u mreži Marka Jovičića dodatno bi otežao posao domaćinu. Inače, Jovičić će braniti zato što Vladimir Stojković još nije fit posle povrede natkolenice, neće igrati ni Marko Jevtović (suspenzija), te Bojan Ostojić (povreda).

Leandre Tavamba je počeo da trenira, ali teško da će biti starter od prvog minuta, kao i Armin Đerlek koji je takođe bio ozleđen.
"Utakmica sezone, odlučuje o mnogim stvarima...", podvlači trener Partizana Miroslav Đukić.

Tu je i jasan plan operacije "finale kupa".
"Moramo da se rukovodimo devizom: prvo - pobeda, zatim jurenje drugog gola. Strpljivo, ne grlom u jagode. Ne možemo da kalkulišemo, potrebno je da brzo zatresemo mrežu i protivnika uvedemo u nervozu. Ako pogodak bude kasnio može da se dogodi suprotno. Najpre, ne treba da dozvolimo Čukaričkom da nam ulazi u brze kontranapade. Nema trikova, nema mađioničara, odlučivaće detalji", napominje kormilar trener crno-belih.

A pita se valjda i rival nešto... Brđani su za vikend savladali Voždovac (2:1) i tako nastavili seriju efikasnih igara, jer je njihovih prethodnih šest susreta ušlo u 3+. Valja znati i da Čuka nepredvidivo igra na strani i da je u 2018. slavila samo jednom van svog stadiona, u minuloj rundi kupa tukla je Napredak u Kruševcu (2:0), međutim, na preostalih šest mečeva ostvarila je čak četiri remija (što bi joj „igralo“ na Topčiderskom brdu) i dva poraza.

Nenad Lalatović, trener Čukaričkog, kaže da mu smeta što su se crno-beli već proglasili finalistima uoči večerašnjeg revanša.
"Partizan je veliki klub, poštujem sve njegove igrače, ali mi je malo zasmetalo to što su već proglasili da će igrati finale. Ponavljam, oni jesu veliki favoriti i na ovom meču, ali ima još 90 minuta da se igra. Mi u Humsku sigurno nećemo otići sa belom zastavom i daćemo sve od sebe da se na kraju radujemo", poručuje Lalatović koji zbog suspenzije ne može da računa samo na Marka Docića

Na poslednjih deset međusobnih mečeva Partizan je pet puta savladao Čukarički (no, samo dvaput rezultatom koji bi mu „važio“ večeras). Brđani su bili bolji četiri puta, a jedini remi u tom periodu zabeležen je o oktobarskom prvenstvenom meču u Humskoj 1.

PARTIZAN - ČUKARIČKI (20.00, TV ARENA SPORT 1) - prvi meč 2:4

Stadion: Partizana
Kapacitet: 32.710
Sudija: Milorad Mažić (Vrbas) 

PARTIZAN (4-4-2): Jovičić - Vulićević, N. R. Miletić, Marković, N. G. Miletić - Tošić, Zdjelar, Ivanović, Pantić - Ožegović, Đ. Jovanović.

ČUKARIČKI (4-1-4-1): Belić - Stevanović, Đurić, Puškarić, Bogosavac - Drinčić - Ovusu, Stojanović, Bojić, Belaković - Mudrinski.

Foto: MN press 


tagovi

Miroslav ĐukićNenad Lalatović

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara