Sa utakmice protiv Voše
Sa utakmice protiv Voše

Specijaliteti iz Humske 1 (VIDEO)

Vreme čitanja: 2min | pon. 05.11.18. | 09:17

Dokaz šta se radi na trenizima Partizana

Tek treće mesto na tabeli, dvocifren zaostatak za liderom, problem prilikom realizacije šansi, ali... Nije baš sve toliko crno kad su crno-beli u pitanju. Imaju fudbaleri Partizana šta da ponude navijačima, o čemu najbolje svedoči akcija koja je prethodila vodećem golu protiv Vojvodine.

Marko Janković se zaleće da izvede slobodan udarac, ali preskače loptu, pred rogalj kaznenog prostora šalje je Armin Đerlek, Nemanja Nikolić izlazi iz bloka u levicom proigrava crnogorskog reprezentativca, a posle duela s Nemanjom Milojevićem “desetka“ domaćina pada i to je penal koji tek iz popravnog realizuje Rikardo Gomeš.

Izabrane vesti

Slučajnost?

Možda, samo za neupućene, jer su na sličan način u minulih mesec dana – takođe posle prekida – matirani golmani Voždovca u Humskoj i Zemuna u Gornoj varoši, na susretu osmine finala Kupa Srbije.

Da se marljivo vežbalo na treninzima prvi put se moglo uočiti 5. oktobra protiv Zmajeva. Tad nije igrao Marko Janković, ali i bez jednog od visprenijih igrača u ekipi, Partizanovi fudbaleri su pokazali smisao za organizaciju prekida. Skoro sa istog mesta, ispred klupe gostjućujeg tima, slobodnjak za crno-bele. Opet dvojica kraj lopte, Slobodan Urošević je tu samo da zbuni rivala, Danilo Pantić takođe traži Nemanju Nikolića, s tim da nekadašnji špic Spartaka bira drugačije rešenje od ovog sa Vojvodinom, desnicom proigrava Gorana Zakarića, a ovaj levicom postiže jedan od lepših golova osvajača kupa ove sezone.

Baš u takmičenju čiji pehar brani, sastav Zorana Mirkovića je dodatno potvrdio raznovrsnost iz prekida i opet poentirao, uhvativši protivnika na spavanju. Mada je ekipa bila postavljena tako da čeka centaršut, Danilo Pantić je “pocepao“ odbranu Zemuna loptom između dva igrača, iza jednog od njih zavukao se Marko Janković, centrirao na prvu stativu, a mladi štoper Svetozar Marković golom početkom drugog poluvremena odškrinuo vrata plasmanu u četvrtfinale.

Način na koji je Partizan dolazio u situaciju da postiže golove ukazuje na temeljan stručnog štaba predvođenog Zoranom Mirkovićem, kreativnost njegovih igrača, raznovrsnost pojedinaca… Međutim, temeljni će u proučavanju Partizanovih specijaliteta biti i njegovi protivnici. Znate već onu staru o tome da se u fudbalu ne živi od juče…

(FOTO: Star Sport)


tagovi

Zoran Mirković

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara