Majstorija Toreire
Majstorija Toreire

Spektakularno! Urugvajski Pitbul makazicama sačuvao obraz Arsenalu (VIDEO)

Vreme čitanja: 3min | sub. 08.12.18. | 17:56

Majstorski pogodak Toreire za pobedu Tobdžija. Porazi za Mitrovića i Milivojevića...

Za iznenađenje dana u Premijer ligi umalo se pobrinuo Hadersfild. Skromni tim iz Jorkšira dugo je odolevao u Londonu, ali nije uspeo da neokrnjen ode sa Emirata pošto se Lukas Toreira prelepim golom makazicama u 83. minutu pobrinuo za trijumf Tobdžija od 1:0.

Gol koji je pokazao da to nije onaj gubitnički Arsenal iz prethodnih sezona, da ovaj tim predvođen španskim trenerom ima karakter.

Izabrane vesti

Minuti su delili Terijere od osvajajnja boda, ali je jednu izgubljenu loptu iskosa na desnoj strani Pjer Emerik Obamejan majstorski nabacio u petereac, a omaleni Urugvajac koji igra kao Pitbul i predstavlja ozbiljno pojačanje postigao pogodak za špice i ulepšao veče već dobrano iznerviranim navijačima Arsenala. 

Sami su krivi puleni Unaja Emerija što nisu ranije iskoristili dobre šanse, pre svega u prvom poluvremenu, a posebno su se obrukali Obamejan i Lakazet, koji su iz idealnih pozicija neometani neshvatljivo promašili mrežu koju je čuvao Danac Lesl.

Uspeo je Arsenal da postigne pogodak i u prvih 45 minuta i to posle asistencije Obamejana za Lakazeta, ali je on opravdano poništen zbog čistog ofsajda. Opet, taj detalj nije ugrozio tri poena za tim Unaja Emerija koji je ovom pobedom preskočio Totenhem na poziciji broj tri.

Hadersfild je borbenošću možda zaslužio bod danas, ali nema pravo da se ljuti. Platili su cenu

Mančester Junajted se samo preznojio protiv Fulama na Old Trafordu gde je ubedljivo slavio sa 4:1. Aleksandar Mitrović i saigrači bili su samo posmatrači rapsodije Murinjovog tima koji je sa pola gasa završio posao u prvih 45 minuta. Zanimljivo, posle godinu dana i utakmice sa Jeovilom Crveni đavoli su dali nekome četiri gola...

Blistao je Markus Rašford, koji je asisitrao Jangu i Mati u uvodnih pola sata, a tačku na odličnu partiju stavio je lepim golom u 82. minutu za konačnih 4:1. Nemanja Matić odigrao je standardno dobar meč, nije imao puno posla protiv jalovog i nejakog rivala.

Ranijerijev tim je uspeo da dođe do počasnog gola sa bele tačke, strelac je bio Kamara, ali to nije promenilo činjenicu da će Fulamu biti jako teško da se dokopa opstanka i da možda nije sve baš do trenera.

Odličan fudbal ovog popodneva priredili su Vest Hem i Kristal Palas, a bodovi su na kraju pripali Čekićarima koji su slavili sa 3:2.

Pitanje je u kom smeru bi otišla utakmica da golman domaćih Fabijanski kod vođstva Palasa od 0:1 u nadoknadi prvog poluvremena, nije skinuo fantasatičan udarac iz slobodnjaka Luke Milivojevića, a potpuni preokret za domaćine režirali su Snodgras, Čičarito i Felipe Anderson koji su pogodili mrežu Kristal Palasa tri puta za 20 minuta.

Sve što su gosti uradili na ovom meču bio je počasni pogodak Džefrija Šlupa koji nije sprečio drugi vezani poraz za tim Roja Hodžsona.

Uspešno popodne imali su i Kardif koji je tukao Sautempton sa 1:0 i tako poželeo ne baš lepu dobrodošlicu novom treneru Svetaca Ralfu Hasenhutlu, kao i Barnli koji je minimalno pobedio Brajton golom Džejmsa Tarkovskog u prvom poluvremenu.

ENGLESKA 1 - 16. kolo

Subota
Bornmut - Liverpul 0:4 (0:1)
/Salah 25, 48, 77, Kuk 68pen/

Arsenal - Hadersfild 1:0 (0:0)
/Toreira 83/

Barnli - Brajton 1:0 (1:0)
/Tarkovski 40/

Kardif - Sautempton 1:0 (0:0)
/Paterson 74/

Mančester Junajted - Fulam 4:1 (3:0)
/Jang 13, Mata 28, Lukaku 42, Rašford 82 - Kamara 67. penal/ 

Vest Hem - Kristal Palas 3:2 (0:1)
/Snodgras 48, Čičarito 62, F. Anderson 65 - Mekartur 6, Šlup 76/   

18.30: (3,80) Čelsi (3,45) Mančester Siti (2,00)
20.45: (4,10) Lester (3,50) Totenhem (1,92)

Nedelja
17.00: (2,80) Njukasl (3,00) Vulverhempton (2,75)

Ponedeljak
21.00: (1,75) Everton (3,60) Votford (4,90)

*** kvote su podložne promenama


tagovi

Aleksandar MitrovićLuka MilivojevićLukas Toreira

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara