(Reuters)
(Reuters)

Špic je izabran, samo kako Milan planira da ga plati: Šešku raste klauzula kako daje golove

Vreme čitanja: 2min | uto. 07.05.24. | 14:52

Slovenac bi postao najskuplje pojačanje Rosonera

Neke opcije su bile van domašaja, kao što je Viktor Đekereš, neke garantuju golove u drugim sredinama, ali bi je pitanje kako bi se snašle na San Siru (čitaj, Fajenordov Santjago Himenes), u jednom trenutku je izgledalo da je Džošua Zirkze favorit za Milanovu „devetku“, ali Gazeta delo sport uverava da su Rosoneri odustali od Bolonjinog napadača i da im je prvi izbor za letnji prelazni rok – Benjamin Šeško!

Slovenac je ionako bio u najužem krugu kandidata, ali je novost da je odabran i da će uprava poslušati predlog sportskog sektora da ga dovede novom (projektovanom) treneru, kad se ozvaniči dolazak Serža Konseisaa. Ostaje nedoumica pod kojim okolnostima, jer koliko god u Milanu bili zagledani u budućnost, procenjujući da će momak iz „klase 2003“ obeležiti naredne godine, pitanje je kako bi mogli da ga plate.

Izabrane vesti

Isprava se govorilo da su spremni da ulože svega oko 40.000.000 evra u dovođenje špica koji bi trebalo da odmeni Olivijea Žirua kad se Francuz preseli u MLS. Onda i čak 50.000.000, za koliko se verovalo da iznosi obeštećenje iz Šeškovog ugovora. Ispostavilo se da to jeste bila cena do zimus, a nove informacije sugerišu da je cena skočila.

Kako je javio Filip Hince iz nemačkog ogranka Skaj sporta, obeštećenje nije fiksno, već promenjivo i raste u skladu sa učinkom tokom prolećnog dela sezone. Zbog devet bundesligaških golova u 2024, od kojih pet u nizu na poslednjih pet utakmica (plus, dve asistencije), Nemci uveravaju da Šeško sad košta 65.000.000 evra. Mogla bi da se poveća zavisno od učinka u završna dva kola sezone, protiv Verdera kod kuće i Ajntrahta u Frankfurtu. Bude li Šeško opet efikasan, navodno bi cena iznosila između 70.000.000 i 75.000.000 evra.

A Milan nema taj novac. Bar ne da bi platio samo jednog igrača, pošto su mu potrebna osveženja i na drugim pozicijama. Mogući su, naravno, razni dogovori, finansijska gimnastika, plaćanje u ratama, ali kako god da bude, ako bude, Benjamin Šeško bi postao najskulja investicija od postanka kluba.

Neka bude i 60.000.000 evra, opet bi nadmašio transfer Rafaela Leaa iz Lila, koji je sa realizovanim bonusima koštao 49.500.000 evra.


tagovi

Benjamin ŠeškoRB LajpcigRed Bul Lajpcigac milan

Obaveštavaj me

Milan

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara