SPISAK ARGENTINE: To se čekalo! Neka svađe počnu...

Vreme čitanja: 2min | pon. 14.05.18. | 18:08

Selektor Sampaoli objavio dugo čekanu proširenu listu na kojoj nema brojnih zvučnih imena

Napokon je objavljen i verovatno najželjnije iščekivani širi spisak za Mundijal. Argentinski selektor Horhe Sampaoli je obelodanio listu od 35 igrača koja će biti skraćena na konačnih 23 uoči početka SP u Rusiji.

Ono što je najzanimljivije je da se na širem psiku ipak nalaze Mauro Ikardi i Paulo Dibala za koje se spekulisalo da bi mogli da budu precrtani jer ne uklapaju u ekipu i nisu baš po volji Leu Mesiju. Ovo naravno i dalje ne znači da će Ikardi i Dibala biti učesnici Mundijala, ali makar se i dalje nadaju. Konkurencija je paklena...

Izabrane vesti

Nema dileme da će spisak izazvati lavinu komentara u Argentini i da će sada po njihovom običaju početi svađe, klupske podele i polemike ko nije zaslužio poziv, a ko je neopravdano zapostavljen.

Pritisak javnosti je urodio plodom za pozive fenomenalnog Riverovog golmana Franka Armanija koji je dobio prednost u odnosu na iskusnog Markezina koji je do sada bio redovan na spiskovima. Sampaoli je izenandio sa još dva imena koja su tek poslednjih dana ušla u širi krug kandidata. Jedan je Rodrigo Batalja iz Sportinga, a drugi iskusni Kristijan Ansaldi iz Torina. Istovremeno, precrtao je dvojicu fudbalera za koje se spekulisalo da će čak biti među 23: beka Fabrisija Bustosa iz Independijentea i vezistu Matijasa Kranevitera iz Zenita. Fantastičnim igrama za Boku poslednjih nedelja, mesto na širem spisku je obezbedio i večiti talenat i nestašni dečko argentinskog fudbala Rikardo Senturion. Zbog teških povreda, na spisku nema Emanuela Mamane iz Zenita i Fernanda Gaga iz Boke. 

MOZZART KVOTE
Argentina osvaja Mundijal - kvota 9.00

Dodajmo i spisak poznatih imena koja nisu uspela da se nađu među 35 odabrana: Erik Lamela (Totenhem), Anhel Korea (Atletiko), Havijer Pastore (PSŽ), Alehandro Gomez (Atalanta), Matijas Kraneviter (Zenit), Đovani Simeone (Fjorentina), Mateo Musakio (Milan), Emilijano Rigoni (Zenit), Sebastijan Drijusi (Zenit), Hoakin Korea (Sevilja)...  Čini se da se Sampoli najviše ogrešio o Anhela Koreu, Lamelu i Gomeza

A zamislite kako će tek biti kada skrati spisak na 23. Pakao!

GOLMANI: Serhio Romero (Mančester Junajted), Vilfredo Kabaljero (Čelsi), Nahuel Guzman (Tigres), Franko Armani (River Plejt).

ODBRANA: Gabrijel Merkado (Sevilja), Nikolas Otamendi (Mančester Siti), Havijer Maskerano (Hebej), Federiko Facio (Roma), Markos Roho (Mančester Junajted), Markos Akunja (Sporting Lisabon), Nikolas Taljafiko (Ajaks), Ramiro Funes Mori (Everton), Herman Pecela (Fiorentina), Kristijan Ansaldi (Torino).

VEZNI RED: Eduardo Salvio (Benfika), Lukas Bilja (Milan), Ever Banega (Sevilja), Đovani Lo Selso (PSŽ), Manuel Lansini (Vest Hem), Enco Perez (River Plejt), Pablo Perez (Boka Juniors), Leandro Paredes (Zenit), Gvido Pizaro (Sevilja), Rodrigo Batalja (Sporting Lisabon), Rikardo Senturion (Rasing), Anhel Di Marija (PSŽ), Dijego Peroti (Roma), Maksimilijano Mesa (Independijente).

NAPAD: Paulo Dibala (Juventus), Sergio Aguero (Mančester Siti), Gonzalo Iguain (Juventus), Lionel Mesi (Barselona), Mauro Ikardi (Inter), Lautaro Martinez (Rasing), Kristijan Pavon (Boka Juniors).


tagovi

reprezentacija ArgentineRusija2018

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara