Spisak Argentine: Tu je i povređeni Mesi, napad uliva strah u kosti

Vreme čitanja: 2min | čet. 05.10.23. | 19:07

Rivali Paragvaj i Peru

Bilo je ozbiljnih spekulacija oko težine povrede Lionela Mesija, nagađali su mediji da li je završio samo ligaški deo sezone u MLS ligi ili se ove godine uopšte neće vraćati na teren, međutim selektor Argentine Lionel Skaloni svrstao ga je na spisak za predstojeća dva izazova u kvalifikacijama za Mundijal 2026.

Da li će kapiten i najbolji igrač svetskog šampiona biti u stanju da zaigra, ili će prosto biti uz ekipu kao podrška (što ne bi bilo prvi put), za sada nije poznato. U svakom slučaju, Leo je dobio poziv i nema sumnje da će se odazvati.

Izabrane vesti

Zbog povrede Lisandra Martineta Skaloni je odlučio da u selekciju vrati Lukasa Martineza Kvartu, a tu su i dvojica raspucaninih napadača Fjorentine - Lukas Beltran i Niko Gonzales.

Prvi put na seniorskom spisku našao se defanzivac Milana Marko Pelegrino, koji još nije upisao debi u Seriji A.

Čak i ukoliko Mesi ne bude u stanju da pomogne, napad Argentinaca izgleda zaista moćno sa Hulijanom Alvarezom, Paulom Dibalom i Lautarom Martinezom.

Gaučosi su u seriji od 12 pobeda. Poslednji tim koji ih je savladao bila je Saudijska Arabija na Mundijalu u Kataru. Naredna dva rivala su im Paragvaj (13. oktobar) i Peru (18. oktobar).

GOLMANI: Emilijano Martinez (Aston Vila), Franko Armani (River Plata), Huan Muso (Atalanta), Valter Benitez (PSV).

ODBRANA: Huan Fojt (Viljareal), Gonsalo Montijel (Notingem Forest), Nauel Molina (Atletiko Madrid), Herman Pecelja (Betis), Kristijan Romero (Totenhem), Lukas Martinez Kvarta (Fjorentina), Nikolas Otamendi (Benfika), Marko Pelegrino (Milan), Markos Akunja (Sevilja), Nikola Taljafiko (Lion), Lukas Eskivel (Atletiko Paranense).

VEZNI RED: Leandro Paredes (Roma), Gvido Rodrigez (Betis), Enco Fernandez (Čelsi), Rodrigo De Pol (Atletiko Madrid), Ezekijel Palasios (Bajer Leverkuzen), Karlos Alkaras (Sautempton), Đovani Lo Selso (Totenhem), Aleksis Mekalister (Liverpul), Tijago Almada (Atlanta), Bruno Zapeli (Atletiko Paranense).

NAPADAČI: Paulo Dibala (Roma), Lionel Mesi (Inter Majami), Hulijan Alvarez (Mančester Siti), Lautaro Martinez (Inter), Fakundo Farijas (Inter Majami), Lukas Beltran (Fjorentina), Alehandro Garnačo (Mančester Junajted), Nikolas Gonzales (Fjorentina), Lukas Okampos (Sevilja).


tagovi

Lionel Skaloni

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara