SPISAK ENGLESKE: Formula 23+5! Nagrada za Aleksander Arnolda, preživeli Velbek i Kejhil, otpali Lalana, Sesenjon, Vilšer, Smoling...

Vreme čitanja: 2min | sre. 16.05.18. | 15:27

Geret Sautgejt objavio spisak za Mundijal u Rusiji

Nešto su mediji iskopali i pre objavljivanja spiska, ali kao i svaki put - iznenađenja je moralo da bude. Posebno imajući u vidu da je Geret Sautgejt odavno nagovestio da je spreman da napravi radikalni rez u gordom Albionu. Tako je bili prilikom saopštavanja spiska od 23 igrača za Svetsko prvenstvo u Rusiji, uz napomenu da su još petorica igrača na pomoćnoj listi rezervnih fudbalera.

Dakle, kao i što su novinari najavili na spisaku nema iskusnog golmana Džoa Harta, a u vezi ni Arsenalovog Džeka Vilšera čije nepozivanje je verovatno najveće iznenađenje . Bilo barem do juče.

Izabrane vesti

Poslednji filter nije prošao ni Adam Lalana čije šanse da se nađe u 23 su upropastile konstantni problemi sa povredama ove sezone.

Nema dalje ni povređenih Alfija Mosona ni Džoa Gomeza, ali ni igrača koji su poslednjih sezona i te kako forsirani, a sada su prekobrojni iako su sasvim zdravi. Takvi su štoper Mančester junajteda Kris Smolinga, pa ni Evrrtonovog Majkl Kin o kome su se prošlog leta ispredale bajke. Nema ni Luka Šoa, Džondža Šelvija, iskusnog Tea Volkota, mladog Tamija Abrahama, ni Fulamove senzacije Rajana Sesenjona za koga je Sautgejt procenio da je još rano.

Ali zato je tu iskusni Geri Kejhil, iako je u poslednjih pet utakmica reprezentacije Sautgejt probavao sve i svakoga kao centralnog beka i verovatno na kraju uvideo da je Čelsijev as, iako je premašio zenit, i dalje najbolja opcija. Kratkih rukava ostali su Džejms Tarkovski i Majkl Kin.

Vilšera je zamenio Fabijen Delf, na levom beku su Ešli Jang i Dani Rouz dobili prednost u odnosu na Rajana Bertranda. Donekle neočekivan je i poziv za Čelsijevog Rubena Loftus Čika, mada je on imao dobru sezonu u Kristal Palasu.

SASTAV TIMA

Golmani: Džordan Pikford (Everton), Nik Poup (Barnli), Džek Batlend (Stouk),
Odbrana: Aleksander Arnold Trent (Liverpul), Geri Kejhil (Čelsi), Fil Džons (Mančester junajted), Hari Megvajer (Lester), Džons Stons (Mančester Siti), Kijeron Tripije (Totenhem),  Kajl Voker (Mančester Siti), Ešli Jang (Mančester junajted).Deni Rouz (Totenhem);
Vezni red: Dele Ali (Totenhem), Erik Dajer (Totenhem), Džordan Henderson (Liverpul), Džesi Lingard (Mančester junajted), Fabijan Delf (Mančester Siti), Ruben Loftus-Čik (Kristal Palas):
Napad: Hari Kejn (Totenhem), Markus Rašford (Mančester junajted), Rahim Sterling (Mančester Siti), Džejmi Vardi (Lester), Dani Velbek (Arsenal).
Rezerve: Tom Hiton (Barnli), Džejms Tarkovski (Barnli), Luis Kuk (Bornmut), Džejk Livermor (Vest Bromvič Albion), Adam Lalana (Liverpul).

Uskoro opširnije...


tagovi

Rusija2018Garet Sautgejtreprezentacija Engleske

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara