Spisak Italije: Opet nema Belotija i Balotelija, tu su novi Pirlo i Bajerov dželat, vraća se Pavoleti

Vreme čitanja: 2min | pet. 09.11.18. | 15:47

Roberto Manćini izabrao

Roberto Manćini ponovo meša šthove!

Svaki spisak koji italijanski stručnjak objavi prava je poslastica za domaće, ali i inostrane medije, pošto uvek ima nekih zanimljivosti za koje mogu da se zakače. Isti je slučaj i sa najnovijom listom kandidata za predstojeće mečeve protiv Portugalije 17. novembra u Milanu u Ligi nacija, te Sjedinjenih Američkih Država tri dana kasnije u prijateljskom odmeravanju snaga.

Izabrane vesti

Ono što odmah upada u oči jeste da je Manćini (opravdano) odlučio da opet ne pozove Marija Balotelija i Andreu Belotija, kao i da su se na spisku od 27 kandidata našli trojica debitanata - vezista Sasuola Stefano Sensi i njegov kolega iz drugoligaša Breše Stefano Tonali, te napadač Hofenhajma Vinćenco Grifo. Mladi ofanzivac je u poslednje dve sedmice dobio veću šansu i momentalno je iskoristio. U ubedljivoj pobedi na gostovanju Bajeru iz Leverkuzena (4:1) Grifo je upisao gol i dve asistencije. S druge strane, 18-godišnji Tonali stasom i igračkim kvalitetima neodoljivo podseća na legendarnog Andreu Pirla, a zanimljivo je da je upravo i popularni Mocart karijeru počeo u Breši. 

Na listu potencijalnih kandidata vratio se i Juventosov defanzivni tandem Danijele Rugani - Matija de Šiljo, kojeg nije bilo na prošlom spisku. 

Roberto Manćini je zakazao reprezentativno okupljanje za ponedeljak u 12.30 u Koverćanu, a nastavak priprema rezervisan je za Milano, gde će se i odigrati meč protiv Portugalije. Biće to ujedno i poslednja šansa da se dođe do prve pozicije u grupi, što dalje vodi na Fajnal for Lige nacija.

Prijateljska utakmica protiv SAD igraće se na Luminus Areni u Genku.

SPISAK ITALIJE

GOLMANI: Alesio Kranjo (Cagliari), Đanluiđi Donaruma (Milan), Salvatore Sirigu (Torino);

ODBRANA: Kristijano Biragi (Fjorentina), Leonardo Bonući (Juventus), Đorđo Kjelini (Juventus), Matija de Šiljo (Juventus), Emerson (Čelsi), Alesandro Florenci (Roma), Alesio Romanjoli (Milan), Danijele Rugani (Juventus);
VEZNI RED: Nikolo Barela (Kaljari), Roberto Galjardini (Inter), Žoržinjo (Čelsi), Lorenco Pelegrini (Roma), Stefano Sensi (Sasuolo), Sandro Tonali (Breša), Marko Verati (PSŽ);
NAPAD: Domeniko Berardi (Sasuolo), Federiko Bernardeski (Juventus), Federiko Kjeza (Fiorentina), Vinćenco Grifo (Hofenhajm), Ćiro Imobile (Lacio), Lorenco Insinje (Napoli), Kevin Lazanja (Udineze), Leonardo Pavoleti (Kaljari), Mateo Politano (Inter).

Foto: Via Twitter / @azzurri


tagovi

fudbalska reprezentacija ItalijeRoberto ManćiniSandro Tonali

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara