Spisak Portugalije: Ronaldo se vratio za Srbiju

Vreme čitanja: 1min | pet. 15.03.19. | 13:58

As torinskog Juventusa posle devet meseci pauze u nacionalnom timu

Selektor Portuagalije Fernando Santoš objavio je spisak igrača koji će konkurisati za prve kvalifikacione mečeve za plasman na Evropsko prvenstvo 2020. godine protiv Ukrajine (22. mart) i Srbije (25. mart).

Izabrane vesti

Ono što je najvažnije za tamošnju fudbalsku javnost jeste da se posle devet meseci odsustva i preskočenih mečeva u Kupu nacija, u nacionalni tim vratio Kristijano Ronaldo, koji se nalazi u fantatsičnom psihološkom momentu nakon revanš meča sa Atletiko Madridom u osmini finala Lige šampiona.

Najveće iznenađenje predstavlja pozivanje napadača Brage Dijega Souze, koji ima 29 godina i ove sezone je postigao 14 golova na 25 prvenstvenih mečeva u Primeiri. Tu je i Dijogo Žota iz Vulverhemptona, kao i supertalenotvani napadač Benfike Žoao Feliks.

Oba meča selekcija Fernanda Santoša ugostiće rivale na Lužu. Pored ove tri selekcije u grupi B se nalaze još i Litvanija i Luksemburg.

GOLMANI: Patrisio (Vulverhempton), Beto (Gectepe), Žoze Sa (Olimpijakos);

ODBRANA: Kanselo (Juventus), Semedo (Barselona), Pepe (Porto), Dijaz (Benfika), Fonte (Lil), Gereiro (Dortmund), Mario Rui (Napoli).

VEZNI RED: Neves (Vulverhempton), Vilijam (Betis), Danilo (Porto), Mutinjo (Vulverhempton), Bruno Fernandeš (Sporting), Pici (Benfika), Žoao Mario (Inter).

NAPAD: Bernardo (Mančester Siti), Žoao Feliks (Benfika), Rafa (Benfika), Ronaldo (Juventus), Dijogo Žota (Vulverhempton), Gudeš (Valensija), Djego Souza (Braga), Andre Silva (Sevilja).

Foto: Tviter


tagovi

Kristijano RonaldoFernando Santos

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara